Uutiset

Golfkausi alkoi Hattulassa

Ensimmäiset yhdeksän reikää neljä yli parin ja honöörissä (ensimmäinen lyöjä) seuraavalle lyöntipaikalle.

Hämeenlinnalainen Tuomas Nukari oli tyytyväinen kotimaan golfkautensa ensimmäisiin lyönteihin lauantaina Hattula Golfin viheriöillä. Tasoituksella 0,2 pelaava Nukari on tosin pelannut paljon paremminkin Hattulassa, mutta koleassa säässä etuysin tulos oli ihan hyvä.

– Kenttä on yllättävän hyvässä kunnossa ja kuiva, vaikka vielä pari viikkoa sitten väylät olivat aivan lumen peitossa. Ihan mukavahan tällä on jo pelata, kun on vain riittävästi päällä, Nukari jutteli.

Nukari on Tawast Golfin edustuspelaajia. Hattulassa aurinkoisessa säässä hänen ryhmässään pelasivat isä Antero Nukari, Tarmo Laine ja Ari Ranki. Kaikki ovat Tawast Golfin miehiä.

Tuomas Nukari on valmistautunut golfkauteen muun muassa leireilemällä kolme viikkoa Lauro Golfissa Malagassa. Myös Antero Nukari vietti viikon Espanjan aurinkorannikon maisemissa.

Harjoittelu ei ole mennyt hukkaan, sillä myös isä-Nukari onnistui takaysin ensimmäisessä avauslyönnissään hyvin.

– Suomessa koitan sählätä alkavallakin kaudella pappakiertueella (FST-kiertue), lupasi tasoituksella 3,9 golfaava Nukari.

Myös Laine ja Ranki jatkoivat kierrostaan leppoisissa tunnelmissa.

– Koitetaan tässä roikkua tuon Anteron perässä, nauroi Laine.

Viikonvaihteen lähdöt täynnä

Hattula Golfin kenttä oli odotetusti täynnä kauden avauspäivänä. Toiminnanjohtaja Olli Tapolan mukaan sama meno jatkuu sunnuntaina.

– Kaikki lähdöt olivat aika pian täynnä, kun teimme alkuviikosta päätöksen kentän avaamisesta. Viikonvaihteessa meillä pelaa noin 300 golffaria, Tapola laskeskeli.

Hattula Golf on perinteisesti avannut kenttänsä aikaisin keväällä. Kenttämestari Markku Leskinen oli saanut jyräämällä greenit jo pelikelpoisiksi.

– Vihdissä on pelattu jo aiemmin, mutta me taisimme päästä avaamaan kenttämme jaetulla kakkossijalla. Todella myöhässähän kevät on, sillä emme hätyyttele läheskään muistaakseni vuoden 2008 ennätystä, jolloin kenttä avattiin maaliskuun 27. päivänä, Tapola muisteli.

Aulangolla kilpaillaan vappuna

Aulangolla golfkausi käynnistyy ensi viikonvaihteessa. Aulanko Golfin kentistä ensimmäisenä avautuu perinteikäs Hugo, jolla pelataan Aulangon Golfklubin kauden avauskilpailukin jo vapunpäivänä. Eversti-kentällä kevään ensimmäiset swingit pyöräytellään toukokuun ensimmäisessä viikonvaihteessa.

Tawast Golf avaa kenttänsä vapun tienoolla. TawG:n harjoituskenttä pyritään avaamaan jo alkavalla viikolla.

Myös janakkalalainen Peltola Golf ja hattulalainen Lepaa Golf avaavat kautensa vappuna.

Linna Golfin kenttä on puolestaan valmiina ottamaan pelaajat vastaan toukokuun 11. päivänä. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic