Uutiset

Golfkausi pääsi vauhtiin

Hattula Golfin uusi toiminnanjohtaja Jouko Mikkola oli yhtä hymyä perjantaina, kun hyväkuntoinen kenttä päästiin kokonaisuudessaan avaamaan pelaajille. Hattulassa on pelattu jo useampi viikko talvigreeneille, mutta nyt pelaajat pääsivät puttailemaan oikeille viheriöille.

– Nämä ovat todella hyvässä kunnossa. Ei ole merkkiäkään mistään homeesta tai muista vaurioista, Mikkola toteaa.

Mikkola on laittanut uudessa pestissään hihat heilumaan ja Hattula Golfiin on perustettu muun muassa seniori- ja junioritoimikunnat. Erityisesti junioritoiminta on lähellä Mikkolan sydäntä.

– Täällä on hyvä meininki päällä tällä hetkellä. Saimme junnutoimikuntaan hyvät vetäjät. Tällainen paikka tarvitsee paljon vetureita, eikä tämä ole pelkästään minun juttuni, vaan jaan mielelläni vastuuta, Mikkola valottaa.

Uusia jäseniä Hattulaan houkutellaan alhaisilla hinnoilla, joten puheet lasten harrastusten kalleudesta voidaan golfin osalta unohtaa. Myös lasten ja vanhempien yhteinen vapaa-ajan vietto on golfin parissa helpompaa kuin monessa muussa lajissa.

– Haluamme satsata perheisiin. Tämä on koko perheen harrastus, kaikin puolin, Mikkola jatkaa.

Yhdeksi vahvaksi kulmakiveksi Hattula Golfin toimintaan tulee myös uusi ravintoloitsija. Aiemmin Katisten Kartanon pehtorina työskennellyt Panu Kekäle lähtee vetämään Hattulan klubiravintolaa.

Kekäle haluaa karsia pois viimeisetkin rippeet golfin elitistisestä leimasta.

– Pitää ymmärtää maailman tämän hetkinen tilanne. Emme halua myydä kahdeksan euron oluita täällä, vaan hinnoittelun pitää olla järkevää. Tarjoamme totta kai myös erilaisia ruokavaihtoehtoja, jotka valmistamme paikan päällä, 18. huhtikuuta ravintolan avaava Kekäle muistuttaa.

Pitkäperjantaina Hattulassa pelataan myös kauden avauskisa, kahden hengen scramble.

Hugollakin täysi tohina päällä

Hattula ei ole ainoa Hämeenlinnan alueen kentistä, jossa pelataan. Aulanko Golfin Hugo-kenttä avattiin myös kesäviheriöille perjantaina. Eversti-kentällä pelit käynnistyvät puolestaan pääsiäisen jälkeen.

Tawast Golfissa kenttä on ollut avoinna pitkin kevättä säiden salliessa, mutta varsinainen kauden aloitus kesäviheriöille tapahtuu ensi viikon perjantaina.

Tawastin toimitusjohtaja Lauri Manninen on jo käynyt tutkimassa kentän kuntoa, joka vaikuttaa lupaavalta.

– Kävin katsomassa viheriöitä eilen, enkä ole nähnyt niitä ikinä niin hyväkuntoisina tähän aikaan vuodesta, Manninen hehkuttaa.

Tawast Golfin alkukesän kohokohtana on helatorstaina järjestettävä Hämeenlinnan avoin mestaruuskilpailu, jossa tasoituksettomassa lyöntipelissä ratkotaan kaupungin kovin pelimies.

Linna Golfissa kenttä avataan toukokuun alkupuolella, ja heti toukokuun lopulla Linna Golf isännöi Finnish Tourin kauden avauskilpailua. Kauden päätapahtuma on heinäkuun 8.–12. päivinä pelattavat EM-joukkuekisat. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic