fbpx
Uutiset

Golfpallon silmäänsä saanut Ryder cup -fani menetti näön toisesta silmästään - aikoo haastaa järjestäjät oikeuteen

Golfpallon kasvoihinsa viime viikonlopun Ryder cupissa saanut katsoja kertoo menettäneensä näön oikeasta silmästään. Hän aikoo haastaa Ryder cupin järjestäjät oikeuteen turvallisuuden laiminlyönnistä.

Euroopan ja Yhdysvaltain välinen arvostettu reikäpelikilpailu Ryder cup järjestettiin viikonloppuna Pariisin lähettyvillä Saint-Quentin-en-Yvelinesissä. Turnauksen avauspäivänä perjantaina amerikkalaispelaaja Brooks Koepkan avauslyönti kentän kuudennella reiällä karkasi vasemmalle ja laskeutui katsojien keskelle. Pallo osui 49-vuotiasta Corine Remandea suoraan oikeaan silmään.

Kolminkertainen major-voittaja Koepka kävi heti pyytämässä anteeksi lyöntiään. Remande kertoi uutistoimisto AFP:lle arvostavansa golfaajan elettä, mutta oli tyytymätön kisan järjestäjiin.

– Järjestäjillä on selvästikin vastuunsa. Virkailijat eivät huutaneet minkäänlaista varoitusta, kun pelaajan pallo meni yleisön sekaan, Remande kertoi lähtiessään sairaalasta synnyinkaupungissaan Lyonissa.

– Sen jälkeen kun minut vietiin pois, en ole kuullut järjestäjistä mitään.

Egyptissä miehensä kanssa asuva Remande aikoo hakea järjestäjiltä korvauksia oikeusteitse.

Remande sai golfkentällä ensiapua ja vietiin sen jälkeen pariisilaiseen silmäsairaalaan. Sieltä hän meni jatkohoitoon Lyoniin. Tutkimuksissa paljastui laajoja vaurioita silmämunaan ja silmäkuoppaan.

– He (lääkärit) kertoivat minulle, että olen menettänyt näön toisesta silmästä.

Parhaassa tapauksessa Remande voi hahmottaa muotoja, kunhan silmän turvotus hellittää.

Asiasanat

Menot