Uutiset

Golfviheriöillä läpi talven

Golfkausi loppuu Hämeenlinnan seudulla yleensä loka-marraskuussa, ja siitä alkaa golffareiden pitkä piinallinen talvi. Säästöpankki-areenassa käy läpi talven paljon innokkaita harjoittelijoita, mutta siellä pallon lento tyssää 12 metrin päässä olevaan verkkoon, eli pallon loppulento jää mielikuvituksen varaan.

Keväällä kenttien avauduttua vasta näkee, miten se pallo oikeasti lentää. Mutta onneksi nykytekniikka rientää apuun ja Aulangon kylpylän yhteyteen avattu golf- ja urheilusimulaattori antaa golffareille mahdollisuuden nähdä pallon lennon teknisten apuvälineiden avulla.

A2 Finland on hämeenlinnalainen yritys, jonka toimitusjohtaja Antti Luukkanen on innokas golfmies. Jopa niin innokas, että hän sai viime kesänä idean golfsimulaattorin tuomisesta Hämeenlinnaan.

– Ajatus on kytenyt jo vähän pidemmän aikaa, sillä Hämeenlinnan keskusta-alueella simulaattoria ei ole ollut. Suomessa, varsinkin pääkaupunkiseudulla, simulaattoreita on todella paljon, ja osa niistä on todella suosittuja. Päätin hankkia laitteen, kun Rantasipin kylpylän yhteydestä löytyi näin loistava paikka Vanajavesinäkymin, Linna Golfin kapteeninakin toimiva Luukkanen paljastaa.

Simulaattorissa lyödään oikeilla golfmailoilla ja palloilla ja suurnopeuskamerat tallentavat mailanliikkeet ja laskevat pallon lentokaaren. Tekniikka on kehittynyt viime vuosina roimasti, ja tänä päivänä simulaattorit ovat varsin realistisia. Niistä on apua myös golfopetuksessa, kun oppilas voi nähdä omin silmin, miten pallo lentää.

Yksi ensimmäisiä simulaattorin kokeilijoita oli Ville Viitamäki, jonka edellisestä simulaattorivisiitistä on vierähtänyt jo tovi.

– Laitteet ovat kehittyneet paljon 20 vuoden aikana. Itse kokeilin tuolloin edellisen kerran simulaattorigolfia, mutta tämähän on aivan eritasoinen laite. Täytyy tulla kavereiden kanssa uudelleen talvella testaamaan. Uskoisin, että Hämeenlinnassa on tilausta tällaisella simulaattorille, sillä onhan Tiilaaksossa paljon kenttiä ja pelaajia, Viitamäki muistuttaa.

Ei pelkkää golfia

Aulangolle avattu laite on Suomen ensimmäinen urheilusimulaattori. Simulaattorin ohjelmissa on nimittäin golfin lisäksi paljon muitakin lajeja. Siinä voi kokeilla taitojaan jalkapallossa, amerikkalaisessa jalkapallossa, jalkapallogolfissa, minigolfissa, rugbyssa, jääkiekossa ja salibandyssä.

– Oma suosikkini on ehdottomasti jalkapallogolf, se on älyttömän koukuttava. Myös minigolfissa saa todella nopeasti kaveriporukan kanssa pelit pyörimään, Luukkanen innostuu.

Kylpylässä pääsee harrastamaan montaa eri lajia, ja simulaattori tuo varmasti lisää urheilusta kiinnostuneita ihmisiä paikalle. Aulangon hotellin johtaja Marco Sylvelin odottaa paljon uudelta koneelta.

– Tämä on mieluinen laite. Meidän tavoite on koko ajan kehittää kylpylän ja areenan kokonaisuutta ja tämä tukee niitä erinomaisesti, Sylvelin sanoo.

Asiasanat