fbpx
Uutiset

Google pysäyttää päivityksiä Huawein matkapuhelimiin

Googlen ilmoituksen mukaan tulevissa Huawein matkapuhelinversioissa ei ole mahdollista käyttää Googlen monia sovelluksia. Googlen tekemät rajoitukset johtuva Yhdysvaltojen asettamisesta Huawei "mustalle listalle".
Huawei on ilmoittanut kehittävänsä omaa teknologiaa siltä varalta, että siltä estetään Android-käyttöjärjestelmän käyttö. Kuva: MAURITZ ANTIN
Huawei on ilmoittanut kehittävänsä omaa teknologiaa siltä varalta, että siltä estetään Android-käyttöjärjestelmän käyttö. Kuva: MAURITZ ANTIN

Google pysäyttää Android-käyttöjärjestelmän tietoturva- ja käyttöjärjestelmäpäivitysten tekemisen kiinalaisen teknologiajätti Huawein matkapuhelimiin. Tulevilla Huawein matkapuhelinversioilla ei ole mahdollista käyttää monia Googlen sovelluksia, kuten Gmailia ja Youtubea.

Tällä hetkellä käytössä olevissa Huawein matkapuhelimissa sovellukset ja niiden päivitykset toimivat.

Googlen päätös rajoittaa päivityksiä ja sovellusten käyttöä Huawein puhelimissa on seuraus yrityksen joutumisesta Yhdysvaltain “mustalle listalle”. Yhdysvaltalaiset yritykset eivät saa käydä kauppaa listalla olevien yritysten kanssa ilman hallituksen lupaa.

Google ilmoitti, että se noudattaa määräystä ja siitä syystä rajoittavansa Huawein Android-käyttöjärjestelmän käyttöä.

Huawei ei ole kommentoinut Googlen ilmoitusta.

Rajoituksilla voi olla merkittäviä vaikutuksia Huawein liiketoimintaa länsimaissa, mutta Reutersin mukaan sillä ei ole suurta vaikutusta Huawein liiketoimintaan Kiinassa.

Huawei voi edelleen käyttää Android-käyttöjärjestelmän avoimesti saatavilla olevaa versiota.

Huawei on ilmoittanut, että se on kehittänyt muutaman vuoden ajan omaa teknologiaa siltä varalta, että siltä estetään Android-käyttöjärjestelmän käyttö.

Useat länsimaat Yhdysvaltojen johdolla ovat olleet huolissaan, että Kiinan viranomaisten käyttävät Huawein teknologiaa hyödykseen vakoilussa. Yritys on toistuvasti kiistänyt väitteet.

Monet länsimaat ovat olleet huolissaan, että Huawein teknologian käyttäminen 5G-verkoissa on riskialtista. Jotkut maat ovat kieltäneet teknologiayrityksiä käyttämästä Huawein tuotteita 5G-verkoissaan.

Menot