Uutiset

Gracianon maali palautti FC Hämeenlinnan voittokantaan

Jalkapallon Ykkösessä pelaava FC Hämeenlinna haki maukkaan 1-0-voiton (0-0) Helsingistä Brahen kentältä HIFK:sta. Ainoan maalin teki erinomaisen ottelun pelannut brassipuolustaja Ozeias Graciano toisen jakson 21. minuutilla.

-Me taistelimme erinomaisesti ja tämä oli nimenomaan taisteluvoitto. Luotimme tiukkaan puolustukseen ja uskoimme tekevämme maalin, iloitsi Graciano.

-Se oli myös sellainen taistelumaali ja sain sen aikaiseksi kulman jälkeen toisella yrityksellä, sanoi Graciano ja lupasi, ettei maali jäänyt kauden ainoaksi.

Otteluun lähtötilanne ei hämeenlinnalaisille ollut hyvä. Poissa olivat puolustuksesta Tatu Mäkelä ja Ilpo Verno sekä keskikentältä Jarno Eränen. Tulikasteen valkopaidoissa sai Jyväskylän Jalkapalloklubista lainassa oleva Antto Hilska, joka uurasti kärjessä aina toisen jakson vaihtoon tuloonsa saakka.

Uusia pelipaikkoja

Päävalmentaja Jussi Lempinen oli joutunut muokkaamaan myös pelaajien pelipaikkoja. Puolustuslinja Mikko Kalervo, Ozeias Graciano, Jukka Vanninen ja Jussi Heikkinen yhdessä maalivahti Ville Kalervon kanssa oli varmaotteinen.

Helsinkiläiset pidettiin pois vaarallisista maalipaikoista ja heidän laukauksensa sujahtelivat pääosin ohi ja yli maalin. Pari kertaa Ville Kalervo maalinsa suulla joutui tositoimiin.

-Kyllähän lähtökohdat olivat vaikeat ja tuskaa on ollut aika monta viikkoa. Tämä kuitenkin purkautui hienoon voittoon, Lempinen iloitsi.

-Monet pelaajat pelasivat itselleen vieraalla paikalla, mutta halusin kentälle taistelevat pelaajat. Siitä täytyy antaa pojille kiitos ja toivottavasti myös he nauttivat tilanteesta.

Keskikentällä Aleksi Topinoja jatkoi hyviä otteitaan kuten myös laidalla viilettänyt Aapo Lappalainen. Esitystään ei myös tarvi hävetä muidenkaan.

Daut Kuqi, Jere Suomalainen ja Eetu Kokkinen taistelivat myös ansiokkaasti. Vaihdossa toisella jaksolla kentälle tulleet Jukka-Pekka Tuomenoja (Kokkisen tilalle) ja Aleksi Latvanen (Suomalaisen tilalle) jaksoivat uurastaa. Aaro Forss tuli vielä Hilskan tilalle.

Kentän parhaana palkittu brasialainen Ozeias Graciano katkoi puolustuspelissä erinomaisesti ja teki ottelun ainoaksi jääneen maalin.

Rehellisyyden nimessä on sanottava, että vieraiden toinen maali oli lähempänä kuin isäntien ensimmäinen. Lisäajalla Aapo Lappalainen pujotteli helsinkiläispuolustuksen läpi, mutta maalivahti Walter Viitala torjui kulmapotkuksi.

-Ei vastustajalla ollut tuhannen taalan maalipaikkaa, ja varsinkin meidän toisen jakson peli toimi, päävalmentaja kertoi.

Helsinkiläisten paras pelaaja oli joukkueen kapteeni Petri Heinänen, joka on myös pelannut myös FC Hämeenlinnan paidassa. (HäSa)

Erkki Virtanen