Uutiset

Graffitit lähtevät taiteen taivaaseen

Kaupungin kiinteistökehityspäällikkö Antero Aho sai Aulangontie 53 purkuluvan torstaiaamuna postissa. Muutamaa tuntia myöhemmin talo otti ja paloi.

-Tulipalo oli aito yllätys. Olisi sen voinut siistimminkin hoitaa, Aho toteaa.

Talon hirret oli nimittäin tarkoitus ottaa talteen.

Kaupungin purkulistalla on myös taloja, jotka ovat oikeasti palolaitoksen harjoituskohteita. Purkulistalla on Aulangontien lisäksi neljä taloa: Vanajantie 15, entinen työttömien talo, Vanajantie 14-16, vanha teurastamorakennus, Vanhanpappilantie 12 ja Suosaarenpolku 5. Palokunta harjoittelee aikanaan Vanhanpappilantiellä ja Suosaarenpolulla.

-Seuraavaksi pyydämme purkutarjouksia, vaikka ei meillä vielä ole edes rahaa purkukustannuksia varten. Talot puretaan kuitenkin niin pian kuin mahdollista.

Kaupunki on myös myynyt muutamia kiinteistöjä, mutta Ahon mukaan myyntituloilla ei kateta purkutöitä.

-Myyntitulot menevät kaupungin kassaan. Siellä on iso reikä katettavana.

Talous- ja hallintojohtaja Ismo Uusitalon mukaan tonttien ja rakennusten myynnistä tulee normaalisti vuosittain noin kaksi miljoonaa euroa kaupungin kassaan, mutta tänä vuonna kassaan on kilahtanut jo viisi miljoonaa. Summa on pari prosenttia kaupungin tuloista.

-Kiinteistöistä saatava myyntitulo on vain rikka rokassa, mutta silti se on hyvänä lisänä tuloihin. Tuloilla kaupunki elää pari, kolme päivää. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic