Uutiset

Grahn-Laasonen myönsi seuratukea

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen myönsi neljä miljoonaa euroa seuratukena liikunta- ja urheiluseuroille. Seuratuen tavoitteena on mahdollistaa lapsille ja nuorille liikunnan harrastaminen ohjatussa seuratoiminnassa ja laskea harrastamisen kustannuksia. Avustukset myönnetään veikkausvoittovaroista. Tukea myönnettiin 398 hankkeelle.

Seuratuella edistetään lasten ja nuorten liikuntaa ja perheliikuntaa ohjatussa seuratoiminnassa. Tavoitteena on, että lasten ja nuorten liikunnan harrastamisen kustannukset eivät ylittäisi 50 euroa kuukaudessa.

Tänä vuonna myöntöarvioinnissa kiinnitettiin erityistä huomiota siihen, ovatko lapset ja nuoret itse olleet mukana suunnittelemassa toimintaa.

– Lapsilla on yhä monipuolisemmat mahdollisuudet harrastaa liikuntaa, mutta samalla harrastamisen kustannukset ovat monissa lajeissa nousseet. Seuratuen tavoitteena on varmistaa, että perheen varallisuus ei ratkaise lapsen mahdollisuuksia harrastaa ja kokea liikkumisen iloa, sanoo ministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Kantahämäläisistä seuroista tukea saivat Ahveniston Ampumahiihtäjät (6000 euroa), Aulangon Golfklubi (5000), FC loppi (2000), Forssan Palloseuran Juniorit (5000), HPK-naiset (10000), Hämeenlinnan Karateseura (3500), Hämeenlinnan Soutajat (3000), Hämeenlinnan Tarmo (9000), Linna Rugby Club (4000) ja Lopen Urheilijat (3000).

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic