Uutiset

Granbergin komennossa päätöspäivään

Aura Golfin Joonas Granberg halusi olla ennen viimeistä kierrosta hyvissä asemissa taistelemassa PGA:n mestaruuskilpailuiden voitosta. Turkulainen piti kiinni keskiviikkoisista puheistaan ja kiilasi kilpailun kärkeen 70 lyönnin kierroksellaan. Yhteistulos kahden kierroksen jälkeen on kolme alle parin.

Pitkin Etelä-Suomea liikkuneet ukkospilvet saavuttivat torstai-iltapäivänä myös Hämeenlinnan. Kentällä oli enää kolme ryhmää, kun kilpailunjohtaja Teemu Laakso keskeytti kilpailun. Reilun tunnin odottelun jälkeen kärkiryhmä pääsi pelaamaan jäljelle jääneet kaksi reikää.

Granbergin pelille tauko ei tehnyt hyvää.

– Vedin vähän turhan tuhdin lihapulla-annoksen, ja se kyllä näkyi tauon jälkeisessä lyönnissä, Granberg myönsi kierroksen jälkeen.

Päätöskierroksen askelmerkit olivat selvillä jo hyvissä ajoin.

– Perjantaina ei auta lähteä kyttäilemään, vaan täysillä alusta lähtien ja kunnialla maaliin – se on paras taktiikka, Linna Golfin huippukuntoisella kentällä viihtyvä Granberg sanoi.

Avauskierroksen jälkeen jaetulla seitsemännellä sijalla ollut Nurmijärven Golfklubin Henri Satama pelasi Granbergin tapaan Linna Golfin kentän 70 lyönnillä ja nousi jakamaan toista sijaa yhdessä Loimijoki Golfin Riku Mattilan kanssa. Satama ja Mattila ovat yhteistuloksissa yhden alle parin.

Avauspäivän jälkeen kärkitilaa pitänyt Helsingin Golfklubin Tuomas Tuovinen tippui neljänneksi pelattuaan torstaina 74.

Satama kiri kintereille

Nurmijärven Henri Satama nosti profiiliaan toisen kierroksen aikana kolmen birdien ja yhden eaglen avulla. Korttia synkensi vastaavasti kolme bogia.

Kentän neljännelle (par-4) eaglen tehnyt Satama käytti tilanteet avauskierrosta paremmin hyödykseen.

– Löin keskiviikkona paljon paremmin, mutta tuloksen tekeminen oli nyt parempaa, kun puttikin toimi tehokkaammin, kesän aikana kotimaan kisoihin tähtäävä Satama valotti.

Sataman peliä Linna Golfissa auttaa caddienä häärivä Toni Korpihete. Satama arvostaa hämeenlinnalaisen Korpiheteen panosta.

– Toni on ollut minulla täällä joka vuosi caddienä. Hän tietää minun tapani pelata ja osaa auttaa tietyissä tilanteissa ja selkeyttää pelitaktiikkaa, Satama kehui.

Laine jatkaa kärjessä senioreissa

Toisen kierroksen jälkeinen cut-raja asettui lukemaan +17, jonka paremmalla puolella yleisessä sarjassa oli 36 pelaajaa. Senioreissa kaikki yhdeksän pelaajaa jatkavat viimeiselle kierrokselle Jouni Laineen johdolla. Laineen kahden kierroksen saldo +12. Eroa toisena olevaan Tapani Saarentolaa on kolme lyöntiä.

Kisan ratkaisupäivä käynnistyy Linna Golfissa perjantaina kello 8. Yleisöllä on vapaa pääsy kisoja seuraamaan.

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic