Uutiset

Grönholm löysi paikkansa HPK:ssa

 

Puolustaja Ossi-Petteri Grönholmin ei tarvinnut hetkeäkään miettiä, kun hänelle tarjottiin jatkopahvia HPK:n takalinjoille. Nimet kirjoitettiin paperiin, ja Grönholm taistelee Kerhon puolesta myös seuraavat kaksi kautta.
 
– Molemmat varmaan saivat, mitä halusivat. Päätös oli loppupeleissä aika helppo. Hämeenlinna on ihan mukava kaupunki.
 
Parin vuoden sopimus tietää Grönholmille töitä taas hetkeksi aikaa, eikä hänen tarvitse keväällä pohdiskella, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
 
– On tämä hieno juttu ja maistuu aika hyvälle. Omalle uralle tulee jatkuvuutta. Olen löytänyt paikkani joukkueessa viime kauden vaikeuksien jälkeen.
 
Joukkue  arvostaa
Viime kausi ei tosiaan sujunut Grönholmilta kovin mairittelevasti, kuten ei muultakaan joukkueelta. Syytä siihen on hänen mielestään vaikea löytää.
 
– Minulle ei ehkä löytynyt omaa roolia viime kauden joukkueessa. Homma meni väkinäiseksi yrittämiseksi ja yrittäminen liian pitkälle. Kaikki asiat menivät sekaisin. Sitä on vaikea sanoa, oliko se valmentajasta kiinni vai mistä.
 
Kysyttäessä tämän hetkisestä roolista Grönholm nostaa esiin päivittäisen työntekemisen, alivoimalla puurtamisen ja fyysisen kovuuden.
 
– Mielestäni fyysistä pelaamista ei ole ikinä joukkueessa liikaa. Se tuntuu minulle omalta jutulta. Nyt joukkue arvostaa minun suorituksiani ja minä kavereiden suorituksia eri tavalla.
 
Grönholm on puolustanut paljon ruotsalaisen Johan Larssonin parina. Heillä on kentällä selkeä työnjako.
 
– Larsson on hyökkäävämpi ja meikäläinen puolustavampi. Uskon, että täydennämme aika hyvin toisiamme. Tällä hetkellä ainakin olemme toimivan oloinen pari. Puhumme kentällä paljon suomi-ruotsi-englanti-akselilla. Larsson alkaa jo aika hyvin ymmärtää, jos huudan hänelle suomeksi.
 
Aarnio jatkaa,  Spang lähti
HPK:lla oli maanantaina muitakin uutisia kuin Grönholmin jatkosopimus. Kerho käyttää hyökkääjä Antti Aarnion ensi kautta koskevan option. Paljon pelannut pakki Dan Spang puolestaan siirtyi Ruotsiin jättäen ison loven oranssipaitojen puolustukseen.
 
Ennen torstaina sulkeutuvaa siirtorajaa hakusessa on yksi hyökkääjä ja yksi puolustaja. Vahvistusten löytäminen olisi todella tärkeätä kevään ratkaisupelejä silmällä pitäen, sillä HPK:n kokoonpano on kapea eikä kestää enää yhtään loukkaantumista.
 
Kerholla oli kerrottavaa myös A-nuorten puolelta. Päävalmentaja Olli Salo jatkaa joukkueen puikoissa seuraavat kaksi kautta.

Asiasanat