fbpx
Uutiset

Grooveja joululauluja kirkossa

Grooveimmat joululaulut kajahtavat taas Riihimäen Keskuskirkossa 16. ja 17. joulukuuta kello 19. Perusajatuksena on soittaa vanhoja tuttuja ja tuoreempiakin joululauluja sovitettuna svengaaviksi bändille ja puhallinsoittimille.

Sovitusten musiikilliset juuret ovat mustassa rytmimusiikissa, musiikkityyleinä ovat mm. jazz, soul, funk, gospel ja rock. Toisessa ääripäässä ovat tunnelmalliset jazzsävyt, ja toisaalla bändi yltyy svengaamaan hyvinkin menevästi ja rytmikkäästi.

Tilaisuus näki päivänvalonsa ensimmäisen kerran jouluna 2005. Nyt asialla ollaan kuudetta kertaa. Viime vuosina kirkko on ollut jokaisessa konsertissa täpötäynnä.

Soittajat ovat pääasiassa paikallisia nuoria ja nuoria aikuisia muusikoita. Sovituksista ja orkesterin harjoittamisesta vastaavat Riihimäen seurakunnan nuorisomuusikko Tuomo Komonen ja pastori Jukka Vänskä.

Konserteissa kerätään kolehti, jonka tuotto menee Kirkon Ulkomaanavun Toisenlaiselle lahjalle. Kolehdin tarkempaan kohteeseen pääsee jokainen kuulija itse vaikuttamaan äänestämällä.

Konsertteihin on vapaa pääsy. (HäSa)

Menot