fbpx
Uutiset

H-hetki on käsillä

Mikko Koskisella on alle kaksi viikkoa hänen odottamaansa h-hetkeen. Hetkeen, jolloin häkin ovi sulkeutuu MMA Hämptonin miehen perässä.

Hetkeen, jolloin debyyttiotteluunsa valmistautuneen Koskisen kunto ja taistelutahto punnitaan toden teolla.

Kaikki mahdollinen on jo tehty, mitä ennen ottelua on ollut tehtävissä. 15 viikon intensiivisellä treenijaksolla verta ja hikeä tatamille vuodattanut Koskinen uhkuu itsevarmuutta.

–Tavoitteena on tyrmäys ensimmäisessä erässä. Jos vastustaja on sitkeä, niin toisessa sitten, hän veistelee.

Hän kuitenkin myöntää, ettei ikinä tiedä mitä tapahtuu, kun ottelijat suljetaan häkkiin.

–Ei voi sanoa, kuinka paljon taktiikkaa pystyy siinä vaiheessa noudattamaan. Ympärillä on iso yleisö ja matsissa oma jännityksensä. Häkissä eletään hetkessä.

Turun FNF10-octagonissa Koskinen saa 77,3 kilon sarjan amatööriotteluun vastaansa kotikentällään mellastavan Tomi Sormusen.

–Sen verran tiedän kaverista, että hän ottelee mieluummin pystyssä kuin matossa. Minulle käy kumpi vain.

Täysin vammoitta ei Koskinen ole päässyt debyyttiinsä valmistautumaan.

Pientä päänvaivaa ovat aiheuttaneet pitkäaikainen varvasmurtuma, muutaman kerran nurin pyörähtänyt peukalo ja pari vuotta sitten todettu Scheuermannin oireyhtymä, jossa selkänikamien kasvuhäiriö aiheuttaa painetta rintarankaan.

–Muuten kaikki on ok. Tässä alkaa olla jo kolmekymppiä mittarissa. Ikä tuo omat haasteensa kaikkeen urheiluun liittyvään palautumista myöten.

Ikäloppu Koskinen ei kuitenkaan ole.

–Ei tässä mitään rahaa edes yritetä tahkoa ottelu-uralla, mutta tehokasta treeniaikaa olisi vielä kolmesta viiteen vuotta.

Ensin on kuitenkin korkattava vapaaottelu-ura käyntiin.

–Debyytistä tulee hieno ottelu. Kävi miten kävi. HäSa

Asiasanat

Menot