fbpx
Uutiset

Haaste houkuttelee hyväntekoon

 

Nyt työpaikoilla kannattaa odottaa kenkää. Nimittäin haastekenkää, joita Naisten Pankin vapaaehtoiset vievät lähiaikoina hämeenlinnalaisiin yrityksiin.
 
Hienojen korkokenkien on tarkoitus kannustaa yritysten työntekijöitä mukaan Kävele naiselle ammatti -tapahtumaan.
 
– Toivomme, että yritykset innostuisivat maksamaan osallistumismaksun vaikka kaikille työntekijöilleen, projektista vastaava Mira Määttänen sanoo.
 
Kävely järjestetään Hämeenlinnassa ensimmäisen kerran. Muualla Suomessa on kävelty kahdesti aiemmin.
 
Hämeenlinnalaiset keksivät kengän
 
Haastekenkä on hämeenlinnalaisten vapaaehtoisten oma idea. Jokainen paikkakunta onkin saanut suunnitella tapahtuman omannäköisekseen.
 
Haastekenkälaatikoiden valmistaja Marja Miettinen kertoo, että kengät ovat tulleet lahjoituksina projektissa mukana olevilta naisilta.
 
– He ovat kantaneet minulle kauniita käytettyjä kenkiä kädet vääränä. Niitä on haalittu niin sukulaisilta kuin naapureiltakin, Miettinen naurahtaa.
 
Tällä hetkellä laatikoita on noin parikymmentä. 
 
– Joka paikkaan kenkiä ei siis riitä. Tapahtumaan voi tietysti osallistua, vaikkei kenkää saisikaan, tapahtuman yhteyshenkilö Päivi Aikasalo sanoo.
 
Yhteisöllisyys ja halu auttaa
 
Naisten Pankin vapaaehtoisilla on monenlaisia syitä olla mukana toiminnassa. Monille on tärkeää auttaa juuri naisia, jotka ovat useissa maissa alistetussa asemassa.
 
Muutamat heistä ovat myös matkustaneet kehitysmaissa ja nähneet naisten ahdingon. Heistä on tärkeää, että naisia autetaan heidän omassa maassaan.
 
Lisäksi toiminnassa kiehtoo yhdessä tekeminen. Naisten Pankki yhdistää erilaisia ja eri-ikäisiä naisia.
 
Osallistumismaksu kävelytapahtumaan on 25 euroa. Tuolla summalla yksi kehitysmaan nainen voi saada Naisten Pankin rahastosta pienlainan, jolla voi perustaa vaikka oman yrityksen.
 
Järjestelmän toimivuudesta kertoo se, että naiset pystyvät maksamaan saamansa lainat jossakin vaiheessa myös takaisin.
 
– Osallistumismaksu voi ensin tuntua isolta, mutta se on ammatti kehitysmaan naiselle, Päivi Aikasalo muistuttaa. 
 
Ei vain naisten kävely
 
Tapahtuma järjestetään pääosin talkootyönä, jotta kulut saadaan pysymään pieninä. Naisten Pankin periaatteena on, että hallintokuluihin saa käyttää korkeintaan 15 prosenttia lahjoituksista.
Tapahtumassa on valittavana neljän ja kuuden kilometrin reitit. Molemmat reitit kulkevat Vanajaveden läheisyydessä rantareitillä.
 
Kävelyn lisäksi tapahtumassa esiintyy Turbo Pascal -yhtye ja Hämeenlinnan tanssi- ja liikuntakeskuksen tanssiryhmä Indigo.
 
Ohjelmassa on myös arpajaiset ja Linnan Marttojen kahvitus.
 
Järjestäjien tavoite on saada tapahtumaan vähintään 150 osallistujaa.
 
– Tavoite vaihtelee sen mukaan, kuinka optimistisia olemme. Toivomme, että hämeenlinnalaiset eivät ole tässä asiassa hämäläisiä, Mira Määttänen sanoo.
 
Naiset korostavat, että tapahtumaan voivat osallistua kaikki.
 
– Tämä ei ole vain naisten tai tätien juttu. Myös miehet ovat tervetulleita kävelemään, Päivi Aikasalo sanoo. (HäSa)
 
 
Kävele naiselle ammatti -tapahtuma lähtee Linnanpuiston lavalta sunnuntaina 9. syyskuuta kello 14.

Menot

Uusimmat