Uutiset

Haikea ja innostunut Selin jättää HPK:n

Viime päivät ovat olleet Ari-Pekka Selinille melkoista hullunmyllyä. Hän sai perjantaina tiedon, että iltapäivällä pitäisi olla Helsinki-Vantaan lentokentällä odottamassa lentoa Kazakstaniin. Viikonlopun tutustumisen jälkeen Selin palasi Suomeen ja allekirjoitti tiistaina sopimuksen Barys Astanan kanssa.

– Aamupäivällä piti lähettää passista valokopio, ja Kazakstanin päässä tehtiin viisumi, joka odotti Helsinki-Vantaalla. Neljä päivää myöhemmin allekirjoitin sopimuksen. Tämä neuvottelu ei ollut mikään normaalikuvio, Selin muistuttaa.

Selinin ajatukset ehtivät maajoukkuekauden jälkeen olla jo ensi syyskuussa alkavassa liigakaudessa.

– Toisaalta on hemmetin haikea olo. Meillä on ollut hyvä meininki ja saimme viime kaudella homman liikkeelle. Toisaalta olen innostunut uudesta. Ennen kaikkea olen erittäin kiitollinen siitä, miten ammattimaisesti HPK:n johto on suhtautunut asiaan, kun käytin sopimuksessani olleen KHL-pykälän.

Hyvä jääkiekkojoukkue

Selinin mielestä hänen vielä tuntematon seuraajaansa saa käsiinsä hyvän jääkiekkojoukkueen.

– Tänne jää hyvä HPK. Joukkue on tottunut tekemään töitä hyvällä vaatimustasolla. Tämä kevät on ollut Arvosen Pasin, Viitakosken Veskun ja Lehtosen Karin komennuksessa erittäin hyvä. Joukkueeseen on tehty muutamia mainioita hankintoja. Aikataulu ei ole tietenkään tulevalle valmentajalle missään tapauksessa hyvä, mutta lähtökohta joukkueena on.

SaiPassa ennen HPK:ta valmentanut kokenut kiekkomies viihtyi Hämeenlinnassa mainiosti.

– Vuosi oli hieno. Olin paljon yksin, kun perhe oli Lappeenrannassa, mutta tykkäsin olla Hämeenlinnassa. Viihdyin erinomaisesti myös jäähallin ja työni ulkopuolella. Kaupungin ilmapiiri on hieno. Sitä jää kaipaamaan. Suunnittelimme jo perheen kanssa sitäkin, että se muuttaisi Hämeenlinnaan. Niin pitkällä nekin kuviot olivat, Selin paljastaa.

Hellettä ja paukkupakkasta

Kazakstanin noin 750 000 asukkaan pääkaupunki vaikutti mielenkiintoiselta kaupungilta.

– Astana on erittäin eksoottinen ja komea paikka. Se on kymmenen vuoden aikana rakennettu ja rakennetaan koko ajan lisää. Kaupunki on tasaisella arolla. Siellä on erittäin siistiä ja kaupunkikuva on väljä. Liikenne on aika hässäkkää, mutta ei lähellekään Moskovan tai Pietarin liikenteeseen verrattavaa. Seuran omistaja rakennuttaa 12 000 katsojan toista jäähallia, joka on vuoden päästä valmis. Olot ovat hienot. Säätä on luvassa laidasta laitaan. Kesällä siellä on hellettä ja talvella Astana on maailman toiseksi kylmin pääkaupunki, Selin kertoo ensivaikutelmaansa uudesta kotikaupungistaan.

Uudesta työnantajastaan Selinille jäi hyvä kuva.

– Tällaisessa tilanteessa halutaan tietysti näyttää parasta, mutta seuralla on paljon työntekijöitä, joista jokaiselle on vielä yksi esimies. Omistaja on se, joka päättää lopullisesti kaiken. Hänetkin tapasin tämän reissun aikana.

Selin tietää, että ensi kaudesta on luvassa todella kova.

– Ei minulla ole sellaista kuvaa, että ruusuilla tanssittaisiin. Kollegat ovat kertoneet, miten kovaa se on matkustamisineen. Odotukset ja tavoitteet ovat kovat. Pudotuspelipaikka on myös Barys Astanan tavoite. Sen tiesinkin jo etukäteen, Selin kertoo.

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic