Uutiset

Haisi voitolta, maistui lopulta tappiolta

Välillä ei pelin lopputulos kerro ihan koko totuutta jääkiekko-ottelusta. Hämeenlinnan Pallokerho pelasi pitkiä pätkiä hyvää ja välillä jopa loistavaa jääkiekkoa Oulun Kärppiä vastaan, mutta yksi viiden minuutin pätkä toisessa erässä ja kolmannen erän kaksi samaan aikaan saatua rangaistusta hautasivat lopulta HPK:n haaveet liigapisteistä. Kärpät otti kolme pistettä numeroin 5–3 (0–0, 2–1, 3–2).

Ottelun käännekohdaksi nousi lopulta kolmannen erän puolivälin tilanne, jossa Waltteri Hopposen maila osui vahingossa Kärppien Sami Anttilaa kasvoihin. Ottelun päätuomarit Jukka Hakkarainen ja Lassi Heikkinen eivät tilannetta huomanneet ja peli sai jatkua siihen asti, että Joonas Lehtivuori sai maalin edessä kaksi minuuttia kiinnipitämisestä.

Pelikatkolla Hopponen sai ansaitsemansa 2+2 minuuttia korkeasta mailasta, sillä linjatuomarit huomasivat rikkeen. Lehtivuoren jäähy olisi kuitenkin jäänyt kokonaan tulematta, jos korkean mailasta tullut jäähy olisi vihelletty heti pois. Kerholaisia ärsytti lisäksi tilanteessa se, että Jari Sailio selvisi pienestä nujakasta Petteri Nikkilän jäähyttä, vaikka löi monta sekuntia vihellyksen jälkeen puolustajaa nyrkillä päähän.

Kärpät ratkaisi ottelun Hopposen ja Lehtivuoren jäähyjen aikana. John Albert teki 3–2-maalin, joka hyvä hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen. Hetkeä myöhemmin Mika Pyörälän syöttöyritys meni HPK:n omasta pelaajasta maaliin ja Kerho joutui kaksi maalia perään. Antti Kalapudas iski lopullisen niitin vähän myöhemmin, vaikka HPK toki tuli Mathias Porselandin maalilla vielä kahden maalin päähän.

HPK:n päävalmentajaa Antti Pennasta tappio otti päähän.

– Saimme aikaiseksi 65 laukausta ja lukuisia huippupaikkoja maalin edestä. 1–0-johdossa oli sellainen tunne, että olemme vahvoilla, mutta muutaman huonon kiekonmenetyksen jälkeen Kärpät teki tylyt maalit ja peli oli toinen. Hölmöilimme tilanteen itse, mutta saimme kolmannessa erässä vielä hyvän nousun tasoihin, Pennanen kertasi.

Kahden pelaajan alivoimaa päävalmentaja ei sulattanut.

– 2+2 minuuttia oli ihan ok, kun maila kävi naamassa, vaikka se vihellettiinkin jälkeenpäin. Toista jäähyä ennen meidän pakiltamme lyötiin ensin maila kädestä pois ja siitä ei tullut mitään. Sitten hän työnsi vastustajan pois ja siitä tuli kakkonen. Se oli kova tapa joutua viidellä kolmea vastaan tuollaisen taistelun jälkeen. Se kyllä ottaa päähän, Pennanen myönsi.

Pennanen nosti muutenkin esiin HPK:n kauden aikana saamien yli- ja alivoimien välisen eron.

– Tällä kaudella on ollut kolmetoista ottelua, joissa olemme saaneet vähemmän kakkosia kuin vastustaja. Sekin mietityttää, että miten tilasto voi olla tuollainen, sillä olemme aktiivisia ja pidämme pelissä niin paljon kiekkoa, valmentaja ihmetteli.

Oskari Manninen (1+1) oli Otto Paajasen ja Mathias Porselandin ohella kerholainen, joka sai kiekon ohi loistavasti torjuneen Kärppien maalivahdin Jussi Rynnäksen.

– Omat tehot eivät kyllä lämmitä. Mieluummin olisin ottanut kolme pistettä kuin yhtään omaa pistettä, Manninen mietti. 

 

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic