Uutiset

Haka/HJS avasi SM-sarjan voitolla

Paljon paremmin ei olisi voinut Valkeakosken Hakan ja Hämeenlinnan Jalkapalloseuran A-pojat kauttaan aloittaa ikäluokan SM-sarjassa. Espoossa vieraillut Haka/HJS oli erinomaisella pelipäällä ja kotijoukkue FC Espoo oli täysi vastaantulija etenkin toisella jaksolla. Loppunumerot sarja-avauksessa kirjattiin lopulta 5–1 (1–1).

Ottelun avausjakso oli vielä tasainen. Kosti Kyläinpää vei vierailijat johtoon reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen, mutta Bledar Kelmendi toi Espoon tasoihin lähes välittömästi. Tämän jälkeen kotijoukkueella oli mainio mahdollisuus mennä ottelussa johtoon rangaistuspotkusta, mutta Joonas Immonen Haka/HJS:n maalissa torjui tilanteen hienosti.

– Joonaksen torjunta taisi olla tämän ottelun käännekohta, siihen asti peli oli hyvinkin tasainen. Toiselle jaksolle nostimme hieman prässiämme ja otimme Espoon pelinavausta pois. Sen jälkeen olimme kentällä hallitseva joukkue ja nopeat maalit jakson puolenvälin jälkeen vapauttivat peliämme entisestään, arveli Haka/HJS:n päävalmentaja Asko Jussila.

Toisella puoliajalla Kosti Kyläinpää iski tunnin kohdalla iltapäivän toisen osumansa, jolla Haka/HJS otti komennon ottelussa. Matti Jussila osui vartti ennen pelin loppua ja vaihdosta kentälle tullut Eric Bullock taiteili loppunumerot kahdella täysosumallaan.

– Olen todella iloinen Kostin puolesta. Nuori mies on koko talven odottanut näitä pelejä ja kun paikan sai, niin käytti sen loistavasti. Materiaalimme on tällä hetkellä mukavan leveä ja vaikka vähäisistä yhteisharjoituksistamme johtuen en ollut aivan varma pelimme tasosta, niin hyvän joukkueen voittaminen antaa luottamusta kesään, Jussila sanoi. HäSa  

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic