Uutiset

Haka/HJS haki tärkeät pisteet Ilvekseltä

Jalkapallo Ilves A–Haka/HJS A 1–2 (0–2)

Tampere

Valkeakosken Hakan ja Hämeenlinnan Jalkapalloseuran yhteisjoukkueen vahva vire jalkapallon A-poikien SM-sarjassa jatkui lauantaina Tampereella. Naapurusten välienselvittelyssä Haka/HJS oli Ilvestä parempi maalein 2–1 (2–0). Kevätkierroksella lukemat olivat valkopaidoille 3–0, joten Hämeen  valtikka on tämän kauden osalta tukevasti Haka/HJS:lla.

Lauantain otteluun oman mausteensa toi kova tuuli, mikä vaikeutti molempien joukkueiden peliä. Tuulen kanssa nopeammin sinuiksi pääsi vierasjoukkue, joka johti puolen tunnin pelin jälkeen jo 2–0. Niko Äkräs ja Erkka Helminen viimeistelivät turvallisen tuntuisen johdon, mikä pitikin lopulta päätösvihellykseen asti. Niklas Salmisen kavennus tunnin pelin jälkeen ei aiheuttanut sekään suurempaa paniikkia vieraiden alakerrassa.

Haka/HJS:n päävalmentaja Asko Jussila nosti ottelun jälkeen  joukkueestaan muutaman pelaajan erityisesti esiin. 

– Maalivahtimme Ville Karirinne otti Ilveksen vahvoilla hetkillä pari maukasta koppia ja oli muutenkin varma Matias Cavenin johtaman alakerran takana. Niko Äkräksen peli oli myös tänään erinomaista ja maali totta kai vielä kruunasi miehen iltapäivän, Jussila antoi tunnustusta pelaajilleen.

Haka/HJS jatkaa lauantain jälkeen sarjakakkosena. Sarjaa ylivoimaisesti kymmenellä pisteellä johtava TPS on sinettiä vaille Suomen mestari, kun neljä kierrosta on pelaamatta. Haka/HJS taistelee himmeimmistä mitaleista yhdessä Interin ja HIFK:n kanssa. Hämäläiset ovat nyt neljä pistettä kaksikkoa edellä ja se kohtaa molemmat vielä kerran.

Asiasanat