Uutiset

Haka/HJS Interiä parempi sateisessa Kaurialassa

Valkeakosken Hakan ja Hämeenlinnan Jalkapalloseuran yhteisjoukkue palasi voittajaksi A-poikien SM-sarjassa torstaina Hämeenlinnassa. Viikonloppuna Helsingissä HIFK:lle hävinnyt Haka/HJS pelasi energisesti ja riittävän tehokkaasti, kun se kaatoi Turun Interin maalein 3–1 (1–0).

Kaurialan stadionin nurmi oli liukas ja tekonurmeen tottuneelle sukupolvelle aluksi myös yllättävän hidas. Koko päivän jatkuneen sateen jälkeen kenttä oli kuitenkin hyvässä kunnossa ja kotijoukkue pääsi sen kanssa sinuiksi vieraita nopeammin. Ottelun ensimmäinen jakso oli selkeästi Haka/HJS:n, mutta ensimmäistä maalia saatiin silti odotella aivan jakson lopulle asti. Interin kulmapotkun jälkeen Haka/HJS iski nopeasti vastaan ja Dani Molinin syötöstä Tuomas Lähdesmäki vei valkopaidat johtoon.

Toisella jaksolla peli aukesi ja tilanteita oli vuorotellen molemmissa päissä. Kumpikin joukkue oli vaarallinen vastahyökkäyksissä ja kun molempien pelikurikin jätti toivomisen varaa, ylivoimahyökkäyksiä nähtiin useita. Jakson alussa Matias Caven vei hienolla puskulla joukkueensa 2–0-johtoon, mutta Inter tuli vain hetkeä myöhemmin uudelleen iholle. Jani Luoman osuma ei kuitenkaan vieraita auttanut, vaan lisäajalla Dani Molin kruunasi hienon iltansa laukomalla loppunumerot Aapo Mäenpään keskityksestä.

Haka/HJS:n päävalmentaja Asko Jussila oli tyytyväinen voittoon.

– Pystyimme pelaamaan Interin vahvuudet pois, siitä olen iloinen. Myös vaihtomiesten hyvät sisääntulot ja toppariparin Caven-Auvinen hieno peli jälleen kerran lämmittää mieltä, Jussila jutteli sateenkin jo tauottua. HäSa

Asiasanat