Uutiset

Haka/HJS kaatoi Ilveksen

Valkeakosken tekonurmella kamppailtiin keskiviikkona Pirkanmaan herruudesta jalkapallon A-poikien SM-karsintasarjassa. Hyvin kautensa aloittanut Valkeakosken Hakan ja Hämeenlinnan Jalkapalloseuran yhdistelmäjoukkue jatkoi voittokulkuaan, kun se löi vakuuttavan esityksen jälkeen Tampereen Ilveksen 1–0 (0–0). Kotijoukkueen sankariksi nousi keskikenttäpelaaja Anton Popovitch, joka laukoi voittomaalin toisella jaksolla Eetu Tapanaisen syötöstä.

Haka/HJS:n päävalmentaja Lauri Hakasen mukaan keskiviikon esitys oli kokonaisuudessaan varsin kelpo.

– Vastustaja oli astetta kovempi kuin kahdessa edellisessä ottelussa. Ilves oli saanut kaikki ikäluokan parhaat pelaajansa mukaan ja kentällä nähtiin niin nuorisomaajoukkueesta kuin liigaringistäkin tuttuja nimiä. Tilaa ja aikaa oli vähän, ja joka pallosta jouduttiin taistelemaan, Hakanen kertoi.

Haka/HJS pystyi paineenkin alla pitämään omasta pelitavastansa kiinni ja tämä oli ensimmäistä kauttaan hämäläisryhmää valmentavan Hakasen mieleen.

– Ensin pitää voittaa kamppailuja, jotta pääsee pelaamaan jalkapalloa. Jouduimme puolustamaan pitkiäkin jaksoja, mutta pojat pitivät koko ajan ajatuksen selkeänä omaa pelitapaansa kohtaan. Pikkuhiljaa saimme otetta käännettyä ja lopulta palkinto tuli hienon maalin muodossa, Hakanen kiitteli joukkojaan.

– Matias Caven jatkoi hienoja otteitaan alakerran johtajana ja totta kai maalintekijä Popovitch oli isossa roolissa voiton takeena. Mutta ennen kaikkea tämä oli joukkueen voitto ja tästä on hyvä jatkaa sarjaa eteenpäin, Hakanen lopetti.

Haka/HJS on mahdollista nähdä seuraavan kerran Hämeenlinnassa jo tulevana lauantaina, kun se kohtaa Pullerilla Porin Jazzin. Ottelu alkaa kello 13. (HäSa)

Asiasanat