fbpx
Uutiset

Haka/HJS päätti kauden voitolla

Valkeakosken Hakan ja Hämeenlinnan Jalkapalloseuran ensimmäinen kausi yhteisjoukkueena päättyi 2–1 (1–1) -voittoon Kaarinan Pojista. Vaikka sunnuntaina Kaurialassa pelattu A-poikien SM-sarjan viimeisen kierroksen ottelu päättyi kotivoittoon, tunnelmat ottelun jälkeen olivat ristiriitaiset. HJK:n voittaessa samaan aikaan oman ottelunsa, kuittasi helsinkiläisjoukkue tältä kaudelta pronssimitalit itselleen. Haka/HJS on Suomen neljänneksi paras joukkue vuonna 2015.

Vahvan kauden hämäläisjoukkueen topparina pelannut Eero-Matti Auvinen myönsi tunteiden kaksi puolta ottelun jälkeen.

– Peliin lähtö oli toisaalta helppo ja toisaalta vaikea. Tiesimme, että mahdollisuudet mitaliin olivat olemassa, mutta toisaalta olimme liikaa muiden varassa. Kausi oli kokonaisuudessaan hyvä, mutta iso pelimäärä alkoi näkyä lopussa. Pienellä tuurilla olisimme sen mitalinkin voineet napata. Henkilökohtainen tavoitteeni on murtautua Hakan edustusmiehistön avauskokoonpanoon ensi kaudella, hyvin peliä avaava keskuspuolustaja jutteli.

Haka/HJS:n maaleista sunnuntaina vastasivat Eetu Tapanainen ja Tuomas Lähdesmäki. Jobinpostia joukkueelle tuli Niilo Mäenpään loukkaanttua, nilkkavamman vakavuus selviää myöhemmin. Myös vierailijat saivat kolhuja. Heti pelin ensimmäisellä minuutilla Jesper Kivikoski kannettiin paareilla kentän laidalle ja myöhemmin ambulanssiin.

Kotijoukkueen päävalmentaja Lauri Hakanen summasi kauden antia pelin jälkeen.

– Neljänneksi jäätiin, mutta hyvillä mielin voidaan kausi pistää pakettiin. Yleisilme koko kaudella varsinkin pallollisena oli hyvä ja juuri sitä, mitä harjoiteltiin. Miehet alkoivat loppukaudella käydä vähiin, mutta kuten tänäänkin, hienosti venyttiin monta kertaa. Koko rinki on ollut käytössä ja joka poika on tehnyt osansa kiitettävästi, Hakanen kiitti joukkuettaan.

Kolmessa joukkueessa itse tällä kaudella mukana ollut Hakanen oli erityisen iloinen aktiivisen puolustamisen kehityksestä kauden aikana.

– Pallon voittaminen syvällä vastustajan alueella oli yksi iso teema tälle kaudelle ja siinä otettiin askelia eteenpäin. Toinen asia pallollisessa pelissä oli vaihtoehtojen lisääntyminen omassa hyökkäyspelaamisessa. Tunnistettiin paremmin oikeat ratkaisut oikeisiin tilanteisiin, hän Hakanen mietti mennyttä sesonkia hyvillä mielin. HäSa

Asiasanat

Menot