fbpx
Uutiset

Haka/HJS taipui mestarille

Valkeakosken Hakan ja Hämeenlinnan Jalkapalloseuran A-poikien yhteisjoukkue pelasi sunnuntaina Turussa ikäluokan suomenmestaruuden jo varmistaneen Turun Palloseuran vieraana. TPS oli jälleen parempi, tällä kertaa lukemin 4–2 (2–1). Turkulaisista tuli samalla ainoa joukkue SM-sarjassa, jolta hämäläisjoukkue ei onnistunut saamaan pistettäkään kuluvalla kaudella.

Sunnuntain ottelu kohosi kahden pelaavan joukkueen hyvätasoiseksi mittelöksi. Silti molemmat lahjoittivat toisilleen ensimmäiset maalit, kun turkulaisten oman maalin kuittasi Haka/HJS:n karkeasta puolustuspään virheestä syntynyt osuma. TPS meni tauolle 2–1-johdossa, mutta tunnin pelin jälkeen Anton Popovitch tasoitti pelin rangaistuspotkusta.

Vierasjoukkueen hakiessa johtomaalia, TPS iski nopeasti uudestaan. Lähes kolmestakymmenestä metristä lähtenyt laukaus yllätti Haka/HJS:n maalivahti Joonas Immosen ja takaa-ajo oli aloitettava alusta. Se ei kuitenkaan enää onnistunut, vaan TPS niittasi pelin lopullisesti 4–2-maalillaan ottelun lopussa. 

Haka/HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen oli tappiosta huolimatta iloinen joukkueensa esityksestä.

– Pystyimme pelaamaan hyvän jalkapallopelin todella tasokasta vastustajaa vastaan. Ehkä se pieni ero tällä kaudella tuli materiaalin leveydessä. Hienoa kuitenkin, että kausi huipentuu viikon päästä Hämeenlinnassa peliin, jossa mitalisauma elää yhä, Lauri Hakanen hehkutti jo tulevaa.

Ensi sunnuntain vastus Hakasen joukkueella on Kaarinan Pojat. Muiden pelatessa sopivasti ristiin, on Haka/HJS voitolla sarjan kolmas. Se olisi ainutlaatuista herkkua hämäläisessä jalkapallossa. HäSa

Asiasanat

Menot