Uutiset

Haka/HJS tasapeliin Kuopiossa

Sarjakakkonen Kuopion Palloseura isännöi lauantaina A-poikien SM-sarjan ottelussa Valkeakosken Hakan ja Hämeenlinnan Jalkapalloseuran yhteisjoukkuetta. Pitkän matkan Pohjois-Savoon tehnyt hämäläisryhmä sai 1–1 (1–0) -tasapelillä mukaansa vieraspisteen, mikä piti asetelmat sarjataulukossa ennallaan.

Haka/HJS:n lähtökohdat keskipäivän kamppailuun olivat vaikeat. Hakan edustusjoukkue pelaa sunnuntaina Kemissä, joten apuja ei miesten joukkueelta pelaajien muodossa A-pojille juurikaan tullut.

– Jouduimme osin pakon sanelemana muuttamaan pelaamistamme. Emme ehtineet viikolla sitä kovin paljoa käymään läpi, joten oli ymmärrettävää, että pelin alku oli vaikea. Pallon pitäminen ei onnistunut ja hyökkäykset olivat lyhyitä. Puolustimme syvällä ja prässin alta oli hankala päästä pois, Haka/HJS:n valmentaja Lauri Hakanen kuvaili ottelun ensimmäistä jaksoa.

KuPS meni jakson puolivälissä johtoon Haka/HJS:n huonon oman pään pelaamisen seurauksena. Tämän jälkeen vierailijat alkoivat kuitenkin saada pelin juonesta kiinni ja toinen jakso oli jo aivan erilainen. 70 minuutin kohdalla Timo Viljanen antoi vapaapotkun, josta Jussi Tuominen puski tasoituksen.

– Toiselle jaksolle palasimme omaan peliimme ja nostimme prässiä ylemmäs. Siirryimme puhtaasti kahteen kärkeen jakson edetessä ja tämä siirsi otteen lopullisesti meille. Jos ennen peliä minulle olisi täältä tarjottu tasapeliä, olisin sen ottanut. KuPS ei turhaan ole sarjan kärkipään joukkueita ja lähtökohdat huomioiden tämä on arvokas piste, Lauri Hakanen mietti ottelun jälkeen.

Seuraavaksi Haka/HJS pelaa Hämeenlinnassa. Tiistaina 8.9. Kaurialassa vastaan tulee FC Espoo. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

30.3.2020