Uutiset

Haka/HJS vaikeuksien kautta voittoon

Vaasan Palloseura kiusasi pitkään Valkeakosken Hakan ja Hämeenlinnan Jalkapalloseuran yhteisjoukkuetta A-poikien SM-karsintasarjan ottelussa sunnuntaina Valkeakoskella. Vaasalaiset tulivat toisella jaksolla kahden maalin takaa tasoihin, mutta lopulta Anton Popovitchin rangaistuspotku vapautti kotijoukkueen piinasta ja tärkeät pisteet jäivät isännille maalein 3–2 (1–0).

Haka/HJS:n otteita leimasi Saharan tekonurmella hermostuneisuus. Se johti puoliajalla Matti Jussilan maalilla 1–0 ja Juuso Ylisen maalin heti toisen jakson alkuun olisi luullut vapauttavan peliä, mutta toisin kävi. VPS nousi kymmenen minuutin aikana tasoihin Samu Alangon ja Miro Roukuksen osumilla ja kotijoukkueen peli oli sekaisin.

Juniorijalkapallossa tilanteet voivat kuitenkin vaihtua nopeasti ja vain pari minuuttia tasoituksesta Popovitch siirsi hämäläiset uudelleen johtoon. Sen jälkeen Haka/HJS pystyi kontrollimaan tapahtumia ottelun loppuun asti.

Haka/HJS:n päävalmentaja Asko Jussila oli pelin jälkeen tyytyväinen pisteisiin, mutta pelin taso ei tyydyttänyt miestä.

– Tulos oli tänään pelin parasta antia. Pelimme oli jotenkin sekavaa ja varsinkin toisella jaksolla otimme välillä kovaakin vastaan. Maalivahtimme Joonas Immonen oli loistava jouduttuaan venymään useaan paraatipelastukseen. Sarjassa kaikki on nyt omissa käsissämme ja se on hyvä asia. Kolme peliä on kuitenkin vielä pelattavana ja yksikään joukkue ei ole helppo vastustaja, Jussila muistutti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

13.8.2020