Uutiset

Haka/HJS:lle tappion makuinen tasapeli

Valkeakosken Hakan ja Hämeenlinnan Jalkapalloseuran yhteisjoukkue koki kauden ensimmäisen pistemenetyksen A-poikien SM-sarjan ottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan lauantaina. Värikkäiden vaiheiden jälkeen pisteet jaettiin Apian urheilukentällä maalein 2–2 (1–0).

SM-sarjan kaksi ensimmäistä ottelua voitokkaasti pelannut Haka/HJS oli lähellä kolmatta täyttä pistepottia myös VPS:aa vastaan. Joukkue johti vielä varttia ennen loppua 2-0, mutta menetti lopussa otteen pisteiden ohella myös pelitapahtumista. Vaasalaiset tulivat ensin Samu Alangon maalilla iholle ja viisi minuuttia ennen päätösvihellystä Jere Anturaniemi viimeisteli kulmapotkun jälkitilanteesta ottelun loppunumerot.

Sysimusta loppu ei kuitenkaan kerro koko kuvaa nurmella pelatusta ottelusta. Ensimmäisen jakson, sekä vielä puolet toisesta kotijoukkue pelasi erittäin hyvin. Hyvät otteet näkyivät myös taululla, kun Anton Popovitch ja Eric Bullock veivät Haka/HJS:n turvallisen tuntuiseen johtoon. Se ei kuitenkaan lopulta riittänyt ja muiden ohella päävalmentaja Asko Jussila jäi pohtimaan, mitä lopussa tapahtui.

– Jostain syystä passivoiduimme ja menetimme otetta pelistä. Kavennuksen jälkeenkään meillä ei suurta hätää ollut, mutta sitten yksi erikoistilanne muutti tunteen pelistä negatiiviseksi. Voi sanoa, että hävisimme tänään kaksi pistettä. Olimme kuitenkin suuren osan pelistä todella hyviä, joten tästä opit mukaan ja eteenpäin, Jussila jutteli pelin jälkeen.

Seuraavalla kierroksella Haka/HJS joutuu kovaan testiin, kun se matkustaa Turkuun Palloseuran vieraaksi. TPS on edennyt voitosta voittoon ja se on ansaitusti tällä hetkellä yksi vahvimmista mestarisuosikeista. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

7.7.2020