fbpx
Uutiset

Haka/HJS:lle voitto ja SM-mitali

Porissa tehtiin lauantaina hämeenlinnalaisista jalkapallohistoriaa, kun Hämeenlinnan Jalkapalloseura yhdessä Valkeakosken Hakan kanssa varmisti A-poikien SM-mitalin. Yhteisjoukkue oli FC Jazzia parempi maalein 2–0 (0–0) ja samalla se karkasi neljäntenä olevalta HIFK:lta seitsemän pisteen päähän. Pelikierroksia on jäljellä kaksi ja jo ensi viikonloppuna Haka/HJS voi varmistaa mitalin kirkastumisen hopeiseksi. Siihen riittää omasta pelistä voitto tai FC Interin jääminen pisteittä omassa ottelussaan.

Haka/HJS oli lauantaina paitsi numeroiden valossa, myös kenttätapahtumissa isäntäjoukkuetta parempi. Ensimmäinen jakso pelattiin maaleitta ja siinä Jazzilla oli vielä omat mahdollisuutensa. Ville Karirinne vierailijoiden maalilla selvitti kuitenkin tilanteet varmasti. Toiselle jaksolle Haka/HJS nosti prässiään ja onnistui samalla sekoittamaan porilaisten pelinrakentelun. Eetu Tapanaisen ja Jami Kyöstilän maaleilla paremmuus tuli esiin myös taululla, eikä Jazz pystynyt enää uhkaamaan vähintään pronssisten mitalien päätymistä Hämeeseen. 

Asko Jussilaa vastuuvalmennushommissa Porissa tuurannut Pauli Jussila kehui joukkueensa tasapainoista esitystä.

– Hyökkäyspelimme sielu oli tänään kaksikko Erkka Helminen–Eetu Tapanainen, niin kuin monesti aiemminkin. Vastaavasti koko puolustuslinja yhdessä heitä suojanneen Joona Karin kanssa piti huolen siitä, että kaksi maalia riitti voittoon. Olen tosi ylpeä joukkueesta ja viime kauden pettymys neljänteen sijaan kuitattiin nyt komeasti, Jussila hehkutti. HäSa

Asiasanat

Menot