Uutiset

Haka jälleen suosikkina maakuntaviestiin

Sunnuntaina hiihdetään loppiaiselta siirretty perinteinen Hämeen maakuntaviesti Tampereen Kaupin maastoissa. Mukana 70. kerran hiihdettävässä seurakilpailussa on 25 joukkuetta.

Mestaruutta puolustaa Valkeakosken Haka, joka viime vuonna otti jo 21. peräkkäisen voittonsa reilun parin minuutin erolla Lempäälän Kisaan. Kolmas oli Tampereen Pyrintö.

Hämeenlinnan Hiihtoseura oli toissa vuonna kolmas ja viime vuonna viides. Viime vuoden tapaan hämeenlinnalaiset eivät saa jalkeille parasta joukkuettaan. A-maajoukkuehiihtäjä Laura Mononen on Norjan Skandinavia-cupissa ja Matti Hakala ampumahiihdon IBU-cupissa. Samoin Mikael Koivunen puuttuu joukkueesta.

– Viime vuoden kärkijoukkueet ovat suosikkeja. Meillä on valitettavasti tuo tilanne, ettei saada taaskaan parasta ryhmää kasaan. Lauran, Matin ja Miksun poissaolot vaikuttavat todella paljon. Mutta taistellaan parhaamme mukaan, toteaa HlHS:n valmennuspäällikkö Jari Tuominen.

Kahdeksan osuuden viestissä miehissä HlHS:lla hiihtävät avaaja Sami Peltotalo (8 km P) ja kahdella viimeisellä osuudella Ville Kokkonen (5 km V) ja Samu Sippola (8 km V).

Väliosuuksilla (3 km) naisista hiihtävät Jenni Mattila ja Maija Hakala sekä junioreiden osuudet Arttu Jaakkola (M16), Meri Hanska (N16) ja Johannes Lassila (M18).

Hakalla yhteensä on 41 mestaruutta. Tällä kertaa seura lähtee matkaan neljällä joukkueella. Ykkösjoukkueessa hiihtävät Tuomas Saksa, Satu Heikkilä, Joni Rauhansalo, Sonja Lahtinen, Oskari Hanhioja, Liisa Anttila, Vesa Kallio ja Juha-Matti Mikkolainen. Heistä viisi oli viime vuoden mestarijoukkueessa.

– Kyllähän me ilman muuta olemme suosikki tänäkin vuonna. Joukkueessamme ei ole yhtään heikkoa lenkkiä. Mikkolainen ja Kallio hiihtävät perjantaina Skandinavia-cupissa, mutta ovat mukana sunnuntaina Tampereella. Ja tasaisen hyvä kakkosjoukkueemme taistelee hopeasta, ennakoi Hakan joukkueenjohtaja Ari Nurminen.

Hämeen viestin yhteydessä järjestetään alle 12-vuotiaiden nuorisoviesti sekä julkistetaan Hämeen hiihdon historiateos. Kalvolan Iskulla on kaksi joukkuetta nuorisoviestissä ja yksi joukkue Hämeen viestissä. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020