Uutiset

Hakala ja Mononen jatkoivat mitaliketjua

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala ja Laura Mononen avasivat Rukan SM-hiihdot perjantaina parisprintin pronssimitalilla.

Näin mitaliketju sai jatkoa, sillä myös kahtena edellisenä vuonna kaksikko on ollut parisprintissä SM-pronssilla ja vuonna 2012 Keuruulla hopealla.

Kilpailu käytiin perinteisellä tyylillä ja urakkana oli 6×1,4 kilometriä eli molemmille hiihtäjille tuli kolme osuutta. Kymmenen joukkueen finaali eteni neljän seuran tiukkana taistona.

Hakalan kanssa avausosuuksia hiihtivät Lempäälän Kisalla 21-vuotias Leena Nurmi, joka on yltänyt tällä kaudella sprintissä maailman cupin pisteille, Vieremän Koitolla Marjaana Pitkänen ja Kouvolan Hiihtoseuralla Heli Heiskanen.

– Karsinta meni helposti, mutta silti rasitus tuntui finaalissa, jossa eka vetoni oli ehkä turhan kova. Toisen jälkeen olin jo aika puhki, mutta onneksi sain vielä kolmannella osuudellani tehtyä eroa Kouvolaan. Ennakkosuosikit pitivät ja olivat odotetun kovia, Hakala summasi.

Leena Nurmi oli joka osuudellaan vahvin ja kun ankkureista Aino-Kaisa Saarinen pystyi pitämään riittävää vauhtia, Lempäälä teki eroa tasaisesti ja karkasi voittoon. Kerttu Niskanen nosti osuuksillaan Vieremän kakkoseksi ja Laura Mononen piti ankkurina Kouvolan Mona-Liisa Malvalehdon takanaan.

– Ei mitali helposti tullut. Finaalissa mentiin jo heti alusta kovaa, eikä väleissä ehtinyt palautua. Viimeinen kierros oli melkoisen hapokasta. Kuulin, että Mona saa kiinni ja pikkuisen passasin, kunnes sitten iskin viimeiseen mäkeen. Tiesin, ettei loppusuoralle voi jättää, Mononen kertasi pronssitaistelun ratkaisua.

Jämsänkoski paras miehissä

Miehissä mestaruuteen kiri Jämsänkosken Ilves (Henri Jelonen, Anssi Pentsinen) ennen Kouvolan Hiihtoseuraa (Lauri Vuorinen, Ville Nousiainen) ja IF Minkeniä (Matias Strandvall, Toni Ketelä). Vuokatti Ski Team jätettiin neljänneksi.

Lauantaina ohjelmassa ovat viestit, jossa naisilla matkana on 3×5 kilometriä. Avausosuus mennään perinteisellä ja kaksi muuta vapaalla tyylillä. Sääennuste lupaa nollakeliä ja lumisadetta.

HlHS:llä on neljän SM-mitalin putki ja viime vuodelta puolustettavana mestaruus. Rukalla matkaan lähdetään samalla ryhmällä eli Anni Kainulainen, Maija Hakala ja Laura Mononen.

– Tavoite on hiihtää avausosuudella selvästi paremmin kuin viime viikonloppuna Pyhäjärvellä. Tiukka viesti on tulossa ja jokainen sekunti on tärkeä. Tunnelmat ovat hyvät. Pidän Rukan maastoista ja rankasta radasta, Kainulainen ennakoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic