Uutiset

Hakala Kontiolahden pikakilpailuun

Ahveniston Ampumahiihtäjien Matti Hakalan kausi maailman cupissa jatkuu lauantaina Kontiolahdella, kun miehillä on ohjelmassa uudelleen 10 kilometrin pikakilpailu.

– Odottava tunnelma. Hyvältä on nyt tuntunut, kroppa on herkässä tilassa. Hiihdon pitäisi olla paremmassa vireessä kuin viikko sitten, Hakala kertoi.

Silloin Hakala oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella mukana maailman cupissa Slovenian Pokljukassa, jossa hän oli pikakilpailun 47:s ja Olli Hiidensalo 59:s.

Suomen joukkueeseen Kontiolahdelle nimettiin neljä miestä, mutta maapaikkoja on vain kolme. Alunperin torstain avauskisasta heikoin Jarkko Kauppinen (84:s) pudotettiin pois eli Hakalan lisäksi mukana piti olla Hiidensalo (58:s) sekä Ahti Toivanen (77:s), joka joutui kuitenkin jäämään pois sairastumisen takia.

Torstaina parisenkymmentä 88 kilpailijasta selvisi nolla-ammunnalla. Hiidensalo ampui 1+1 ja jäi maailman cupin pistesijasta 43 sekuntia. Lauantain pikakilpailusta selviää 60 parasta sunnuntain takaa-ajoon. Hakala lähtee toiseksi viimeisenä.

– Yllättävän hyvin piti ampua. Itselläni harjoituksissa on ollut vaihtelevaa, erityisesti pysty on takunnut. Lauantaille on luvattu tyyntä ja toivottavasti saan ammunnan kohdalleen. Odotan hyvää kisaa, Hakala totesi. (HäSa)

Asiasanat