Uutiset

Hakala ykkönen pikamatkalla

Ampumajuoksu

Hollola

Ahveniston Ampumahiihtäjien Matti Hakala väläytti hyvää kesäkuntoaan Hollolassa ja voitti ampumajuoksun SM-kultaa.

Miesten pikamatkan pituus oli neljä kilometriä, johon nollat ampunut Hakala käytti aikaa 14.24,7.

– Juoksu oli vähän parempaa kuin eilen viestissä, mutta ei niin hyvää kuin miltä tuntui heinäkuussa. Ammunnassa sain nyt paremman asennon makuulla, niin tuli hyvä suoritus. Toivasen Ahti ja Grönmanin Tuomas puuttuivat, mutta muuten olivat kaikki paikalla, Hakala kertoi.

– Ammunta on yleensä vaikeampaa juoksun kuin hiihdon jälkeen, joten ampumajuoksu on hyvää harjoittelua talveen. Kunto on ihan ok. Se pitää vaan saada siirrettyä hiihtovauhtiin.

Myös nollat ampunut Lahden Hiihtoseuran Sami Orpana jäi Hakalasta 25 sekuntia. Pronssia sai Iisalmen Visan Antti Raatikainen (+1.03/ 1+2) ennen seurakaveriaan Mika Kaljusta (+1.07/ 2+0) ja Lahden Hiihtoseuran Olli Hiidensaloa (+1.14/ 2+2).

AAH:sta Henri Lehtomaa oli seitsemäs (+1.23/ 2+0), Mikael Koivunen yhdestoista (+1.51/ 1+2), Jari Ritvaniemi 17:s (+2.35/ 2+2) ja Otto Ruusunen 19:s (+2.43/ 1+4).

Naisten mestaruuden voitti Leppävirran Virin Sanna Markkanen. AAH:n naisia ei osallistunut kisaan.

Kahdeksan mitalia oli AAH:n yhteissaldo lauantaina perjantain neljän viestimitalin jatkoksi.

Hakalan lisäksi SM-kullan voittivat Kaisa Keränen (N15) ja Fanny Kukonlehto (N13). Molemmissa sarjoissa kärkikolmikot ampuivat keskenään samat sakot ja AAH:n tyttöjen voittomarginaalit olivat puolisen minuuttia.

Hopeaa sai Simo-Pekka Aarnisalo (M50) ja pronssimitalit nappasivat Arto Hakala (M45), Joona Mäkelä (M19), Sonja Harjuntausta (N19) sekä Maija Keränen N17-sarjassa, jossa Jenni Keränen täydensi AAH:n panosta neljännellä sijalla.

Nea Nikkanen (N21) oli myös neljäs, Sonja Hakala (N14) viides sekä kuudensia Seeti Salonen (M14) ja Mika Hakala (M45).

Riihimäen Kiskosta hopealle ylsi Anu Koistinen (N35) sekä pronssille Pasi Koistinen (M50) ja Osmo Haapanen (M65).

Sunnuntaina ratkotaan vielä suomenmestaruudet ampumajuoksun normaalimatkoilla.

Asiasanat