Uutiset

Hakalle kaksoisvoitto Hämeen viestissä

Hämeen maakuntaviesti Tampereen Kaupissa eteni sunnuntaina perinteiden mukaisesti. 70-vuotisjuhlaviestin ykkönen oli jo 22. kerran peräkkäin Valkeakosken Haka joukkueella Tuomas Saksa, Satu Heikkilä, Joni Rauhansalo, Sonja Lahtinen, Oskari Hanhioja, Liisa Anttila, Vesa Kallio ja Juha-Matti Mikkolainen.

Hakalaisten ylivoimaa täydensi kakkosjoukkue, joka taisteli hopealle (+1.01). Kolmas oli Lempäälän Kisa (+3.48) ja neljäs Tampereen Pyrintö (+4.35).

Yhteensä Hakalla on mestaruuksia nyt 42 ja mitalisijoja peräti 80, kun kakkosjoukkue on yltänyt kärkikolmikkoon aiemminkin kymmenen kertaa.

Vain kertaalleen, vuonna 1992, Haka on jätetty mitalisijojen ulkopuolelle. Tuolloin mestaruuden vei Tampereen Yritys, mutta sen jälkeen valtikka onkin pysynyt Hakalla.

Vesa Kallion veto ratkaisi

Hattulalainen Vesa Kallio palasi vuoden tauon jälkeen Hakan ykkösjoukkueeseen ja ratkaisi viestin seitsemännellä osuudella, jolla hän oli selkeästi nopein.

– Sähäkkä nopea veto, en ole ihan näin lyhyisiin (6km) tottunut. Mutta mukava kilpailu. Lähdimme kärjessä peräkkäin Pensasmaan Artturin (Haka II) kanssa ja jonkin matkaa hän pysyi perässä, mutta sitten eroa tuli lähes minuutti, Kallio kertasi kisaa.

– Perjantaina hiihdin Norjassa Skandinavia-cupissa ja sieltä pikapaluu tänne. Eilinen meni palautellessa, mutta hyvin kulki taas tänään.

Vahvan alkukauden huippu oli parisprintin SM-pronssi Juha-Matti Mikkolaisen kanssa.

– Pari vuotta meni selkävaivoihin, mutta nyt on takana onnistunut harjoituskausi. Jo alkukaudesta huomasin, että oikeaan suuntaan mennään. Loppukaudella SM-kymppi vapaalla tyylillä sopii minulle hyvin ja siltä odotan paljon, Kallio kertoi.

HlHS seitsemäs nuorella joukkueella

Hämeen viestissä hiihdetään kahdeksan osuutta, joista kolme on miehille, kaksi naisille ja kolme 16-18-vuotiaille junioreille.

Hämeenlinnan Hiihtoseura on menestynyt myös hyvin, mutta viime vuoden tapaan se ei saanut parasta joukkuetta jalkeille. Edellisvuosien sijoitukset 2007 alkaen ovat olleet 2-3-4-2-2-3-5.

Nyt sijoitus putosi vielä pari pykälää seitsemänneksi (+8.38). Eroa kärkeen syntyi erityisesti pidemmillä miesten osuuksilla.

Joukkueessa hiihtivät Sami Peltotalo, Jenni Mattila, Arttu Jaakkola, Meri Hanska, Johannes Lassila, Maija Hakala, Ville Kokkonen ja Samu Sippola.

Maija Hakala oli odotetusti kuudennen osuuden nopein ja nosti HlHS:n kuudennelta sijalta vielä neljänneksi. Osuusajoissa eroa seuraavaan tuli kolmella kilometrillä 32 sekuntia.

– Parempaakin odotin, en saanut kunnon rytmiä. Lyhyt matka ja helppo rata tekivät hiihdosta sähellystä, Hakala kommentoi.

– Meillä oli nuori joukkue, joten seitsemäs sija oli ihan hyvä. Toivottavasti ensi vuoteen saamme kaikki parhaat mukaan, kun viesti hiihdetään Hämeenlinnassa.

Isku seitsemäs nuorisoviestissä

Kalvolan Isku oli mukana kahdella joukkueella alle 12-vuotiaiden nuorisoviestissä (4x1km). Ykkösjoukkue oli seitsemäs (+1.17) heti Tammelan Ryskeen (+1.02) perässä ja kakkosjoukkue seitsemästoista.

Tiukassa kiritaistossa voiton vei Valkeakosken Haka, joka kukisti puolella sekunnilla Lempäälän Kisan. Kolmas oli Viialan Viri.

Osuusajoissa Iskun Oskari Aumo oli avausosuuden kolmas ja Sonja Leinamo ankkuriosuuden neljäs.

Hämeen viestissä Kalvolan Isku oli 22:s. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.5.2020