Uutiset

Hakalta kaivataan torstaina vain voittoa

Jalkapallon miesten Ykkönen on edennyt siihen vaiheeseen, että kaksi kolmasosaa kaudesta on takana. Viimeinen kolmannes pyörähtää Valkeakosken Hakan osalta käyntiin torstai-iltana Tehtaan kentällä. Vastaan asettuu tuolloin JJK Jyväskylästä.

JJK on vahvasti mukana nousukamppailussa, sillä Juha Pasojan valmentama joukkue on vain kolme pinnaa kärkimiehistö PS Kemin perässä. Lisäksi jyväkyläläisillä on ottelu vähemmän pelattuna kuin kemiläisillä.

– Olen katsonut tarkkaan JJK:n kaksi viimeisintä vieraspeliä. He hakivat vierasvoitot niin PK-35:sta kuin TPS:sta. Vastaan tulee hyvin organisoitunut puolustus, joka meidän pitää pystyä murtamaan, Hakan päävalmentaja Kari Martonen miettii.

Haka puolestaan on lukuisten tasapeliensä vuoksi jäänyt JJK:sta seitsemän pisteen päähän. Mikäli valkopaidat mielivät vielä kärkitaistoon mukaan, niin yksi pinna ei torstaina riitä. Nyt kaivataan kotivoittoa.

Haka ja JJK ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, molemmilla kerroilla Jyväskylän Harjulla. Kumpikin peli noudatti samanlaista kaavaa, JJK johti, mutta Haka tasoitti lopussa.

– Nyt on aika ottaa heistä niskalenkki ja napata kotivoitto. Meidän pitää pystyä hyödyntämään kotietumme, Martonen painottaa.

Hakan pelaajatilanne on kohtuullisen hyvä. Sivussa ovat pitkäaikaispotilaat Ville Kauppinen, Aki Sihvonen ja Aapo Mäenpää sekä jo viime sunnuntaina Vaasasta poissa ollut Mikko Innanen.

– Nyt on vain minulla tehtävänä löytää se oikea kokoonpano kentälle, jolla pystymme JJK:n kaatamaan, Martonen muistuttaa.

Hakan ja JJK:n välinen Ykkösen ottelu alkaa Tehtaan kentällä torstaina kello 18.30. Otteluun on ilmainen kuljetus Hämeenlinnasta. Pekolan liikenteen kuljetus lähtee Wetterhoffilta kello 17.15. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

3.4.2020