Uutiset

Hakan ja HJS:n joukkue A-poikien SM-sarjaan

Valkeakosken Hakan ja Hämeenlinnan Jalkapalloseuran yhteisjoukkue pelaa A-poikien SM-sarjaa kesällä 2016. Sarjapaikka varmistui jatkokarsintaottelussa myöhään perjantai-iltana Espoossa, missä kotijoukkueena pelannut FC Honka taipui lopulta dramaattistenkin vaiheiden jälkeen maalein 1–2 (0–1). 

Perjantain ottelu oli Haka/HJS:n päävalmentajan Asko Jussilan mielestä kevään karsintasarjan otteluista kaikkein tiukin.

– Kentällä oli tunnetta ja kiihkoa ja molemmat joukkueet tekivät rajusti töitä alusta loppuun. Ykkösessä jatkaminen ei olisi ollut meille maailmanloppu, mutta kieltämättä nyt on mahtavat fiilikset, Jussila tunnelmoi ottelun jälkeen.

Eero-Matti Auvinen vei ensimmäisellä jaksolla Erkka Helmisen kulmapotkusta Haka/HJS:n johtoon. Pienellä kentällä pelatussa ottelussa paikkoja oli molemmilla ja toisen jakson alkupuoliskolla Toni Maarno toi Hongan tasoihin. Vieraiden tunnelmat synkkenivät entisestään, kun Jami Kyöstilä sai toisen varoituksen ja edessä oli viimeinen puolituntinen kymmenellä miehellä. Vajaalla pelatessa Haka/HJS pelasi kuitenkin erittäin kypsästi, puolusti tiiviisti ja iski lopulta myös voittomaalin. Eric Bullock puski hämäläiset SM-sarjaan Tuomas Lähdesmäen hienon esityön jälkeen.

Vapun tienoilla käynnistyvä SM-sarja on Haka/HJS:lle toinen peräkkäinen rupeama maan kymmenen parhaan juniorijoukkueen mukana. Viime kaudella yhteisjoukkue jäi lopulta niukasti ilman mitalia neljänneksi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic