Uutiset

Hakan ja HJS:n yhteisjoukkue hakee paikkaa SM-sarjasta

– Vakiintunut ja säännöllinen paikka A-poikien SM-sarjassa ja sitä kautta laatua ja tukea pelaajakehitykseen.

Siinä on Lauri Hakasen vastaus kysymykseen syistä Valkeakosken Hakan ja Hämeenlinnan Jalkapalloseuran A-poikien yhteisjoukkueen perustamiselle. Joukkueen päävalmentaja Hakanen vaihtoi itse nappulakengät taktiikkatauluun viime kauden jälkeen, luotsaa yhteisjoukkuetta ja avustaa FC Hakan miesten edustusjoukkueessa Kari Martosta.

– Molemmilla paikkakunnilla joukkueen saaminen A-poikien SM-sarjaan on ollut viime vuosina aika kiikun kaakun, eivätkä Ykkösen pelit ole välttämättä palvelleet yksilöitä enää pelillisesti riittävästi. Seurojen puuhamiehet ovat laittaneet viisaat päänsä yhteen ja ajatelleet kokeilla nyt tällaista vaihtoehtoa. Ehkä näiltä paikkakunnilta löytyy voimat yhdistämällä sellainen joukkue, että paikka SM-sarjaan aukeaa entistä säännöllisemmin, Hakanen toivoo.

Viime kaudella FC Hakan A-pojat sijoittuivat SM-sarjassa kuudenneksi, mutta jokavuotista herkkua paikka parhaiden joukossa ei ole ollut.

Pelaajakehitys avainasemassa

Vaikka paikkakunnan jalkapalloseurat toivovat joukkueita säännöllisemmin SM-sarjaan, Lauri Hakasen mukaan pelaajien eteneminen jalkapalloilijoina on joukkueen päätavoite.

– Pojilla on selvä kilpailullinen tähtäin juniorivuosiensa päätteeksi. Meillä on koossa laadukas 18–19 kenttäpelaajan ja kolmen maalivahdin ryhmä, jolla saadaan yksilöiden kehityksen kannalta riittävän kovia ja tasokkaita harjoituksia ja pelejä aikaan. Yksilöiden kehittyminen on ykköstavoite ja tulokset tulevat sen seurauksena. Harjoittelu tasokkaassa ryhmässä tukee tätä tavoitetta, valmentaja muistuttaa.

Hakanen on jo harjoituksissa nähnyt, että joukkue pystyy pelaamaan hyvää ja tuloksellista jalkapalloa.

– Toivottavasti sama tahti jatkuu, kun aletaan pelata pisteistä, Hakanen sanoi.

Pelaajaryhmä todennäköisesti elää kauden aikana jonkin verran yhteistyössä Hakan edustusjoukkueen kanssa.

– Joukkueessa on hyviä ja nälkäisiä poikia kärkkymässä edustukseen sopimuspaikkoja, eikä tarkoituksena ole tuottaa pelaajia pelkästään miesten Ykkösen tasolle, vaan yritetään saada ne kirkkaimmat huiput siitä vielä eteenpäin, valmentaja kertoi.

Pelaajilla hyvä ryhmähenki

Monet yhteisjoukkueen pelaajista ovat toisilleen tuttuja jo vuosien takaa. Yhteistä pelitaustaa löytyy muun muassa piirijoukkueista. Joukkueen kapteeni ja HJS:n monivuotinen luottotoppari Matias Caven kertoi uuden joukkueen syntyneen kivuttomasti.

– Uusia ideoita, uudenlaista valmentamista ja totta kai uusia pelikavereita. Reissaaminen voi tietenkin välillä väsyttää, mutta harjoittelemme myös Hämeenlinnassa, joten Valkeakosken matkoja ei joka päivä tarvitse tehdä, Caven jutteli.

Kauden tavoitteista pelaajalla on tarkka kuva.

– Ehdottomasti SM-sarjaan. Meillä on tosi hyvä joukkue, ja rinki on myös riittävän laaja. Jokaiselle pelipaikalle on enemmän kuin yksi vaihtoehto. Talven ensimmäiset harjoitusottelut ovat myös sujuneet hyvin. Henkilökohtaisesti tavoitteena on pelata joukkueen kapteenina ehjä kausi ilman loukkaantumisia ja kehittyä jalkapalloilijana, Caven mietti.

FC Hakan ja HJS:n yhteisjoukkue pelaa talven kotiottelunsa Hämeenlinnassa ja Valkeakoskella. Sarja alkaa Pullerilla 31. tammikuuta TPV:tä vastaan. (HäSa)

Asiasanat