Uutiset

Hakan valtakausi jatkui Hämeen maakuntaviestissä

Valkeakosken Haka pitää yhä hiihdon Hämeen maakuntaviestin valtikkaa jykevästi hallussaan. Haka nappasi lauantaina Lempäälässä hiihdetyssä viestissä 20. peräkkäisen voittonsa. Se jätti toiseksi tulleen Lempäälän Kisan reilun minuutin päähän, Hämeenlinnan Hiihtoseuran minuutin ja 26 sekunnin päähän ja sai maalissa heitellä totutusti ankkuriaan ilmaan.

Tällä kertaa juhlinnan kohteena oli Samuli Suokko, joka sai hiihtää kärjessä päätösosuuden kaikessa rauhassa. Suurimman työn hakalaisten voiton eteen tekivät kuudennen osuuden (N 3 km vapaa) hiihtänyt Liisa Anttila ja voiton lopullisesti seitsemännellä osuudella (M 5 km vapaa) ratkaissut hattulalainen Vesa Kallio.

-Osuus oli aika nopeasti ohi ja hauska, kun siinä ei ollut yhtään nousua eikä laskuja, joten loppujen lopuksi hiihtäminen oli aika raskasta. Koko ajan joutui tekemään jotain, eikä paljon saanut lepäillä, Kallio kertasi matkaansa.

Kalliolla oli mukava paikka lähteä, kun Anttila oli jättänyt edellisellä osuudella kilpaladuille palanneen HlHS:n Teija Lehtimäen noin 18 sekunnin päähän. Omalla osuudellaan hattulalainen jätti HlHS:n Mika Hakalaa lisää minuutin ja kolmetoista sekuntia.

-En tiennyt missä muut olivat, mutta aika helppoa minun oli lähteä hiihtämään, Kallio myönsi.

Viestin alkuosuuksia hallitsi Ylöjärven Ryhti, joka putosi voittovauhdista kuudennella osuudella ja lopullisesti mitalivauhdista seuraavalla.

LeKi viimeisellä ohi

Lempäälän Kisan ankkuri Iiro Niskanen nosti kotiyleisön riemuksi joukkueensa ankkuriosuudella HlHS:n ohi. Hämeenlinnalaisten ankkuri Matti Hakala toi joukkonsa maaliin pronssille 18,5 sekuntia LeKin perässä.

-Lähdin kovaa liikenteeseen ja yritin pitää Lempäälän takana. Tiesin että hän on hyvässä kunnossa. Hän sai minut ekan kiekan jälkeen kiinni, eikä minulla ollut enää siinä vaiheessa paukkuja, Hakala kertasi.

Hämeenlinnalaisten parhaita onnistujia oli viidennen osuuden hiihtänyt Jussi Jarho. Jarho teki 18-vuotiaiden kolmen kilometrin vapaalla parhaan osuusajan.

-Yritin saada Hakan heti alkuun kiinni ja onnistuin siinä noin puolessa välissä lenkkiä. Kolme kilometriä menee ihan sprinttimatkana, joten täysiä piti lähteä liikkeelle ja yrittää sinnitellä loppuun, Jarho kommentoi omaa suoritustaan.

Lehtimäki palasi

Hämeenlinnalaisten riveissä kilpaladuille palannut Teija Lehtimäki onnistui mukavasti omalla osuudellaan, vaikka Liisa Anttilan selkä lopulta pakenikin jonkin verran.

-Vanhassa kunnossa olisi ollut todella hyvä paikka hiihtää, mutta näin ensimmäiseen kisaan alkuvauhti oli pikkaisen liian kovaa. Valitettavasti en pysynyt mukana. Paluu on nyt tehty ja oli ihan kiva hiihtää taas numerolappu rinnassa. Kilpailu on aika syvällä suonissa, joten mieli halajaa vielä ainakin auttamaan joukkuetta, Lehtimäki sanoi.

HlHS:n kilpailun avasi Mikko Kuusela, joka tuli vaihtoon tasoissa Hakan ja Ryhdin kanssa. Toisen osuuden hiihtänyt Jenni Mattila ja kolmannen lykkinyt Ville Kokkonen tulivat vaihtoon neljäntenä. Viimeisen perinteisen osuuden eli neljännen painellut Hämeen Viestin ensikertalainen 14-vuotias Milka Ahonen nosti joukkueen kolmanneksi.

Avausosuuden hiihtänyt Kuusela sanoi menon olleen raskasta.

-Ajattelin, että latu on helppo. Siinä ei kuitenkaan päässyt missään vaiheessa huilaamaan, joten ei se sellainen ollutkaan, Kuusela kertoi.

Kuusela valmistautuu paraikaa 50 kilometrin SM-kisaa varten.

-Olen harjoitellut aika kovaa kaksi viikkoa. Se varmaan näkyi tänään jonkin verran, hiihtäjä arveli. (HäSa)

Mainos