Uutiset

Hakkaraisen tuomio poiki törkyviestien tulvan uhrille

Perussuomalaisten kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen maanantaina Helsingin käräjäoikeudesta saama rikostuomio poiki vihapostivyöryn uhrille. Hakkaraisen pahoinpitelyn ja seksuaalisen ahdistelun uhriksi joutuneelle kansanedustaja Veera Ruoholle (kok.) tulvii halventavia viestejä.

Lännen Median haltuunsa saamat viestit sisältävät muun muassa Ruohon ulkonäön pilkkaamista, syyllistämistä, halveksimista ja jopa uhkaamista. Eduskunnan turvallisuusyksikkö pitää viestitulvan sisältöä ja sävyä täysin poikkeuksellisena.

– Ne käyvät suoraan henkilöön. Tähän saakka edustajien palautepostissa on ollut enimmäkseen kyse asioista, ja vaikka sisältö on toisinaan ollut typerää, viesteissä on harvoin menty rikoksen puolelle, eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola kommentoi asiaa Lännen Medialle.

Ruohon saamat viestit on toimitettu eduskunnan turvallisuusyksikköön. Kansanedustajien turvatoimien yksityiskohdat ovat salaisia, mutta turvallisuusyksikkö toimii yhteistyössä poliisin kanssa.

– Rikosepäilyt siirtyvät viranomaisille, jotka hoitavat näiden asioiden tutkinnan, Savola toteaa.

 

Ydinviesti tällä viikolla saapuneessa törkypostissa on voimakas sympatia Ruohon pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta tuomittua Hakkaraista kohtaan.

Useissa viesteissä viitataan uhrin poliisi- ja kamppailulajitaustaan syyllistäen naista siitä, ettei tämä laittanut kännistä Hakkaraista ”kuriin” tai ”nippuun”.

”Hyvin moni nainen on elämässään joutunut humalaisen väkisinsuutelun kohteeksi. Tästä on yleensä selvitty huumorilla”, yksi kirjoittajista toteaa ja lisää miettivänsä, ”pitäisikö naisia olla poliiseina ollenkaan”.

”Älä tule kadulla vastaan enää ketään, joka tunnistaa ruhosi. Hyvää yötä loikkari.”

Viestittelijöiden mielestä oikeusprosessissa on kyse yhteiskunnan rahojen tuhlauksesta. Ruohoa syytetään ”valehtelijaksi” ja ”rahastajaksi”.

”Ahne paskiainen!” ”Nyt on raastuvassa luokiteltu sinun arvosi.” ”Olet kaiken sen pahan ruumiillistuma mitä vihaan!!”

 

Törkytulvan kohteeksi joutunut Ruoho on hämillään viestien määrästä ja sisällöstä. Vihaviestitulva alkoi rikostapahtuman jälkeen viime joulukuussa, kun perussuomalaiset tulivat julkisuuteen asian kanssa.

Ruoho myöntää viestien vaikuttaneen häneen.

– Koen pelkoa, huolta ja kummallisesti myös häpeää, sillä aina on ihmisiä, jotka uskovat mustamaalaamistani, Ruoho kertoo.

Ruoho arvioi, että juhannusjuhlintaan liittyvä alkoholinkäyttö saattaa lisätä vielä törkyviestien määrää. Syyttäjä on ilmoittanut valittavansa Hakkaraisen tuomiosta hovioikeuteen. LM-HÄSA

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic