fbpx
Uutiset

Hakkerit iskivät Britanniassa työväenpuolueen kimppuun – Boris Johnsonin päätös viivyttää tiedusteluraportin julkaisua saa arvostelua

Britannian työväenpuolue kertoi joutuneensa kyberhyökkäyksen kohteeksi tiistaina. Kuva: FACUNDO ARRIZABALAGA
Britannian työväenpuolue kertoi joutuneensa kyberhyökkäyksen kohteeksi tiistaina. Kuva: FACUNDO ARRIZABALAGA

Britanniassa oppositiossa oleva työväenpuolue joutui tiistaina toistamiseen kyberhyökkäyksen kohteeksi.

Hakkerien hyökkäys oli toinen kahden päivän sisällä. Kyberhyökkäys kohdistui muun muassa puolueen internetsivustoon.

Britanniassa järjestetään parlamenttivaalit kuukauden päästä 12. joulukuuta.

Uutistoimisto Reutersin lähteiden mukaan hakkereiden hyökkäys ei antanut aihetta epäillä ulkovaltojen vaikuttamisyritystä.

Britannian turvallisuuspalvelut ovat varoittaneet, että Venäjä ja jotkin muut valtiot voisivat käyttää kyberhyökkäyksiä tai poliittisia viestejä sosiaalisessa mediassa yrittäessään vaikuttaa vaaleihin.

Venäjä on toistuvasti kieltänyt länsimaiden syytökset vaaleihin sekaantumisesta.

Britannian parlamentin tiedustelu- ja turvallisuuskomitea on tutkinut Venäjän toimia Britannian politiikassa. Komitean raportissa ilmeisesti syytetään Venäjää vakoilusta ja vaikuttamisesta vuoden 2016 brexit-kansanäänestykseen ja vuoden 2017 vaaleihin.

Hallitus pääministeri Boris Johnsonin johdolla ei kuitenkaan aio julkaista maaliskuussa valmistunutta raporttia ennen joulukuun vaaleja.

Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Hillary Clinton puuttui tiistaina asiaan ja arvosteli Johnsonin päätöstä “häpeälliseksi”.

– Jokainen äänestäjä tässä maassa (Britannia) ansaitsee nähdä raportin ennen vaaleja, Clinton sanoi BBC:lle.

– Ei ole epäilystäkään – olemme kokeneet sen omassa maassamme, olemme nähneet sitä Euroopassa, olemme nähneet sitä täällä – että erityisesti Venäjä on päättänyt yrittää muovata länsidemokratioiden politiikkaa.

Myös työväenpuolue on pitänyt hallituksen päätöstä yrityksenä pimittää totuutta kansalaisilta. Työväenpuolueen mukaan Johnsonilla ja hänen neuvonantajallaan Dominic Cummingsilla on yhteyksiä Venäjälle.

Menot