fbpx
Uutiset

Halla-aho ei yllättynyt PS:n kannattajien vapaamielisyydestä: Sallittujen asioiden putki yhteiskunnassa kapenee

"Tavallisen ihmisen pitäisi koko ajan sipsutella varpaillaan ja puhua kieli keskellä suuta, ettei joku loukkaannu, pöyristy ja traumatisoidu."
Perussuomalaisten puolueneuvosto on koolla Lahdessa.

Hiljattain julkaistiin tutkimus, jonka mukaan perussuomalaisten äänestäjät ovat poikkeuksellisen liberaaleja. Tulos ei kuitenkaan yllättänyt puolueen puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa.

Halla-aho sanoi, että sallittujen asioiden putki kapenee yhteiskunnassamme kaiken aikaa.

– Tavallisen ihmisen pitäisi koko ajan sipsutella varpaillaan ja puhua kieli keskellä suuta, ettei joku loukkaannu, pöyristy ja traumatisoidu.

– Tavallisen suomalaisen edellytetään koko ajan tuntevan syyllisyyttä kaukaisten maiden ongelmista, ilmastonmuutoksesta, ruokavaliostaan, omasta ihonväristään, sukupuolestaan tai sukupuolisesta suuntautumisestaan.

– Minun mielestäni tällainen ilmapiiri ei ole positiivinen visio, Halla-aho sanoi Lahdessa puolueneuvoston kokouksessa.

Puolueet keskittyvät julistamaan

Halla-ahon mielestä keskeinen ongelma tämän päivän politiikassa on se, että suurin osa puolueista keskittyy julistamaan.

– Kokoomus julistaa olevansa yrittäjien puolue, mutta ei tee politiikkaa, joka edistäisi yrittäjän asemaa.

– Keskusta julistaa olevansa maaseudun puolue. Silti maaseutua ollaan ajamassa alas, vaikka meillä on keskustan vetämä hallitus ja suuressa osassa maaseutu-Suomea keskustan yksinvalta.

– Demarit julistaa olevansa duunareiden puolue, mutta kannattaa ympäristö- ja energiapolitiikkaa, joka ajaa teollisuustyötä pois Suomesta.

– Vihreät julistaa naisten oikeuksia ja kestävää kehitystä, mutta kannattaa fanaattisesti uusien kuluttajien massamuuttoa Suomeen ja tyypillisesti erittäin naisvihamielisistä kulttuureista.

Perussuomalaisille valtio ei Halla-ahon mukaan ole globaali sosiaalitoimisto vaan suomalaisten edunvalvontakoneisto.

– Meidän Suomessamme tavallinen suomalainen on päähenkilö, ei hallintoalamainen tai vero-orja.

Asiakaskunnaksi rajattava oma kansa

Perussuomalaiset haluaa Halla-ahon mukaan yhteiskunnan, jossa mahdollisimman moni huolehtii ja kantaa vastuun itsestään, mutta jossa myös niistä pidetään huolta, jotka eivät siihen itse kykene.

– Tämä on taloudellisesti mahdollista vain, jos asiakaskunnaksi rajataan oma kansa. Tämä ei ole ilkeyttä eikä julmuutta vaan reiluutta ja realismia.

– Turvallisuus ja hyvinvointi eivät synny siitä, että julistetaan turvallisuutta ja hyvinvointia. Ne syntyvät konkreettisista poliittisista valinnoista, jotka edistävät turvallisuutta ja hyvinvointia, Halla-aho sanoi.

Menot