Uutiset

Halla-aho tylytti tulevaa hallitusta: "Punavihreät heiluttavat tahtipuikkoa, keskusta saa palkinnoksi siltarumpuja ja maakuntahallinnon"

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan Suomeen on tulossa teollisuusvihamielinen hallitus. Kuva: Mauri Ratilainen
Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan Suomeen on tulossa teollisuusvihamielinen hallitus. Kuva: Mauri Ratilainen

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan näyttää siltä, että Suomi on saamassa ennennäkemättömän punaisen hallituksen.

– Punavihreät heiluttavat tahtipuikkoa, ja keskusta saa palkinnoksi muutaman siltarummun ja maakuntahallinnon, Halla-aho sanoi puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä lauantaina.

Hallituksen vasemmistolaisuudessa ei kyse ole hänen mielestä pelkästään siitä, mitkä puolueet ovat mukana.

– Niin demarit, vasemmisto kuin vihreät ja rkp ovat tietyssä mielessä radikalisoituneet ja siirtyneet vasemmalle. Niistä kaikista on tullut voimakkaasti identiteettipuolueita.

Perinteiset teemat kuten työväestön asema ja ympäristö ovat niissä Halla-ahon tulkinnan mukaan tehneet tilaa muodikkaille teemoille, kuten fanaattisille maahanmuuttonäkemyksille, intersektionaaliselle feminismille ja yleiselle todellisuuskriittisyydelle.

– Keskusta on konservatiivisempi, mutta Juha Sipilän (kesk.) kauden jälkeen sielläkin on voimakasta sisäistä painetta siirtyä vasemmistolaisempaan politiikkaan.

Veronkorotuksia ja teollisuusvihamielisyyttä

Halla-aho ennusti, että tällä kokoonpanolla Suomeen saadaan koottua erittäin yrittäjä- ja teollisuusvihamielinen hallitus.

– Se rahoittaa vaalilupauksiaan veronkorotuksilla, rapauttaa Suomen kilpailukykyä ilmastoposeerauksella, lisää parhaan kykynsä mukaan haitallista maahanmuuttoa sekä hyökkää sananvapautta vastaan erilaisilla niin sanotun vihapuheen vastaisilla kampanjoilla.

Halla-ahon mukaan hallitustunnustelut olivat todennäköisesti perussuomalaisten mukana pitämisen osalta lähinnä taktista teatteria.

Antti Rinne (sd.) halusi ennen kaikkea luoda kokoomuksen ja keskustan suuntaan mielikuvaa siitä, että muitakin vaihtoehtoja on, jos nämä puolueet eivät jousta riittävästi.

Eristämispolitiikkaa vastaan

Se, että vaalien suurin häviäjä, keskusta, menee hallitukseen ja vaalien suurin voittaja, eli perussuomalaiset, jää sen ulkopuolelle, on Halla-ahon mukaan herättänyt paljon kummastusta äänestäjissä. Monet kysyvät, mitä mieltä on koko äänestämisessä, jos sillä ei voi vaikuttaa päätöksentekoon.

– Meidän täytyy muistaa ja muistuttaa äänestäjiämme, että juuri tämä on eristämispolitiikan tavoite.

– Muut puolueet haluavat, että perussuomalaisten kannattajat turhautuvat äänestämiseen ja jäävät seuraavalla kerralla kotiin. Eristämispolitiikka loppuu vain, jos muut puolueet näkevät, että kannattajamme äänestävät meitä vaaleista toiseen.

Halla-ahon mukaan perussuomalaiset tekevät oppositiossa asiapolitiikkaa.

– Emme räksytä hallitukselle periaatteen vuoksi vaan nostamme esiin epäkohtia ja tarjoamme perussuomalaisia ratkaisuja.

Päivän lehti

6.7.2020