fbpx
Uutiset

Hallilan Kuuttien kunto kesti Lammilla

Juoksua, pyöräilyä ja melontaa. Suunnistusta 34 rastin edestä kilpasarjojen 60 kilometrin matkalla. Kaiken kruunuksi vielä kolme nokkeluuttakin vaatinutta tehtävärastia. Mukana 80 kilpailijaparia eli yhteensä 160 kilpailijaa.

Tässä tiivistettynä Kunnon urhojen järjestämä kolmas Tuulonen adventure -multisportkilpailu, jossa otettiin miehestä ja naisesta mittaa lauantaina Lammin ja Tuuloksen maisemissa.

Jaakko Mäkelän ja Mikko Harjun Hallilan Kuutit hallitsi kilpailua lähes koko ajan. Kuuttien voittoaika oli 4.16.06.

– Tälle radalle voittoaika on kova. Tiesimmekin, että kilpailun kärki etenee vauhdikkaasti. Kovakuntoinen radan testaajamme viipyi matkalla lähes viisi tuntia, selvitti kilpailupäällikkö Antti Mälkönen.

Kuuttien voitto heltisi kahdeksan minuutin erolla toiseksi tulleeseen Telemark Team Örnin Eero Moilaseen ja Henri Arjanteeseen. Kolmas oli Avanti Adventure (Sami Levijoki, Mika Salo). Se hävisi voittajalle jo 19 minuuttia.

Kovaa meni myös sekasarjan kärkijoukkue. Juha ja Johanna Pikkaraisen Oxalis selvitti rankan reissun ajassa 4.40.57 ja oli koko kisassakin ihan kärkipareja.

Naisten sarjassa Hortus medikales – Mari Koivunen ja Marja Rantanen – oli ykkönen. Sen aika oli 5.09.

Kuntosarjassa kisailtiin 30 kilometrin reissu. Tomi Mäkelä ja Merja Ylihärsilä toivat Orange Team Hayabusan maaliin ajassa 3.37 ja voittajana.

Tehtävärastilla

Seikkailukisan tehtävärasteilla oli tunnelmaa. Ensimmäinen tehtävä oli ikään kuin pihasuunnistus Hakkalassa – kilpailukeskuksen piha-alueella. Rasteilta kilpailijat bongasivat kirjaimia, joita viisi. Kirjaimista sai rakennettua sanan – se oli lammilaiseen perinnetapaan sahti.

Melontaosuuden jälkeen parit leimasivat emittinsä rastilla, joka oli Untulan rannassa Ormajärvessä. Sen jälkeen oli edessä tehtävä – oli täytettävä muki Ormajärven vedellä apuvälineitä käyttämättä. Tyylejä oli monia. Vettä kannettiin tossussa, muovipussissa ja tuotiinpa sitä omassa suussakin. Säbääjät (Salla Nuorteva ja Laura Parikka) kävi hörpyllä Ormajärvessä. Vettä suuhun, parikymmentä metriä rastille ja suusta kuppiin. Hyvin meni sekin.

Kuntosarjassa nähtiin kaikenlaista vauhtia. Osalla oli kiire, osalla kiirettä enemmän silkkaa kivaa.

– Oikein hyvin on mennyt. Onneksi melonta on nyt ohi. Se kai oli haastavinta tässä kisassa, tuumivat kuntosarjassa edenneet hämeenlinnalaiset Kati Yliniemi ja Enni Seppälä=Team EnkKa.

Tahmatassujen Noora Heino oli kolmannessa seikkailukisassaan. Hänen parinsa Antti Laine oli tämän lajin debytantti.

– Ei ole inkkarikanootti yhtä kiva kuin kajakki, Heino huokasi melontaosuuden jälkeen.

– Näissä kisoissa koetellaan rajoja. On mukavaa ja monipuolista, hän selvitti yhdessä Laineen kanssa. (HäSa)

Asiasanat

Menot