fbpx
Uutiset

Hallinto-oikeus: Moottoriradan ympäristölupa uuteen käsittelyyn

Vaasan hallinto-oikeus on päättänyt palauttaa Ahveniston moottoriradan ympäristöluvan uudelleen käsiteltäväksi.

Hallinto-oikeus katsoo keskiviikkona antamassaan päätöksessä, että radan ympäristöluvan tarkistamispäätös on perustunut puutteellisiin selvityksiin.

Hallinto-oikeuden mukaan lisätietoa kaivataan radan meluvaikutuksista sekä pohjaveden pilaantumisriskistä ja sitä ehkäisevistä toimenpiteistä. Lisäksi oikeus katsoo, ettei tehdyn selvityksen perusteella ole täyttä varmuutta siitä, sijaitseeko rata-alueella rauhoitettuja lajeja.

Oikeuden mukaan nämä lisätiedot tarvitaan ennen kuin rakennus- ja ympäristölautakunta voi tehdä asiasta uuden päätöksen.

Hallinto-oikeuden mukaan asiaa voidaan kuitenkin käsitellä vanhan luvan tarkistamishakemuksena, sillä moottoriradan toiminta ei ole olennaisesti muuttunut aikaisemmin myönnettyyn lupaan verrattuna. Oikeus katsoi niin ikään, että lautakunta on oikea toimielin tekemään lupapäätöksen.

Valituksen keväällä 2009 tehdystä lupapäätöksestä tekivät Ahveniston ystävät ry, Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiiri ja Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistys. Hallinto-oikeus määräsi Hämeenlinnan kaupungin korvaamaan valittajille oikeudenkäyntikuluina 800 euroa. (HäSa)

Menot