fbpx
Uutiset

Hallitseva Baltian mestari …liian kova Cocksille

Hallitseva Baltian liigan mestari ja kuluvan kauden Valko-Venäjän liigan kakkonen SKA Minsk oli odotetusti vaikea pala Riihimäen Cocksille. Sunnuntain kotiottelu oli kovavauhtinen. Vaikka Cocks riihimäkeläisyleisön riemuksi ajoittain oli vahvoilla, päättyi ottelu lopulta kuitenkin minskiläisten voittoon maalein 27–33 (8–14).

Peli ratkesi paljolti avausjaksoon. Cocksin tavaramerkiksi näyttää muodostuneen liiallinen kiire hyökkäyspelissä. Nyt se kostautui paitsi heikkoina ratkaisuina, myös valtavana määränä harhasyöttöjä. Edes se, että Cocksin maalivahti Yevgen Umovist venyi parhaimmillaan huippupelastuksiin, ei pitänyt riihimäkeläisiä pelissä mukana. Erityisesti Minskin Kiryl Kniazeu ja Raman Lukashuk pistivät palloja pömpeliin kovalla prosentilla.

Yksi ongelma riihimäkeläisille oli Minskin maalivahti Ivan Matchkevits. 190-senttinen vahti tuntui ehtivät joka paikkaan, mikä vei esimerkiksi Teemu Tammisen tehot kokonaan. SM-liigassa Cocksin maalipörssiä johtava ja viime kaudella lähes kaikki kotimaan tilastot voittanut laitahyökkääjä ei saanut aikaan ainuttakaan osumaa ensimmäisen puolituntisen aikana.

Cocksilla tilaisuutensa

Toisen jakson alkupuolella oli Cocksilla omat hetkensä. Hyökkäyspään rytäkässä Minskin maalivahti Matchkevits loukkaantui, Eduard Strelets sai jäähyn ja lisäksi Cocksille tuomittiin tilanteesta rangaistusheitto. Cocksin Kristo Voika pisti pallon vaihtopenkiltä töihin joutuneen maalivahdin, Artsem Padasinaun selän taa.

Tapahtuma vaikutti pelin käännekohdalta. Tuore maalivahti haki pelituntumaa vielä tovin ja samalla Minskin hyökkäyspelikin alkoi takerrella. Cocks hyödynsi vastustajan vaikeudet ja nousi viidessä minuutissa aivan vastustajan iholle. Kirin hahmoksi nousi Kristo Järve. Raamikas virolainen tykitti neljä maalia alle neljässä minuutissa ja tilanne oli yhtäkkiä 20–22.

Cocks kävi vielä kahdesti kahden maalin päässä, mutta lopulta avausjaksolta tutut virheet palasivat peliin. Puolustuksessa kiirehdittiin liikaa, jolloin vastustajalle avautui vapaata heitto tilaa. Sama kiire tarttui myös hyökkäyspeliin ja se taas johti sekä luokattomiin ratkaisuihin.

Minskin käyttämä 5–1 -puolustustaktiikka alkoi sekin purra. Kun Cocksin hyökkäyspeliä johtanut Kristian Jansson oli erityistarkkailussa, pelaajien välimatkat venyivät ja koko hyökkäyspeli alkoi kärsiä. Syötöt hidastuivat ja karkailivat yhä useammin vastustajalle.

Varsinkin Tamminen turhautui saatuaan aikaan koko ottelussa ainoastaan yhden maalin. Sen häävimpi ei päivä ollut takamies Gheorghe Safroniilla. Moldovalainen onnistui maalinteossa ainoastaan kahdesti.

Vaikutti siltä, että Minskissä oli kotiläksyt tehty hyvin. Niinpä vieras kiihdytti loppusuoralla karkuun ja lopulta melko selvään voittoon.

– Annettiin pallot suoraan vastustajan käteen. Sillä me tapettiin itsemme henkisesti jo ensimmäisellä jaksolla. Sitten kun peli saatiin kulkemaan, maalivahti lakkasi torjumasta, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki kiteytti tyytymättömänä.

– Minsk oli paljon heikompi kuin viime vuonna. Kuusi parasta pelaajaa lähti maailmalle, joten kyllä meidän olisi pitänyt paremmin pysyä kelkassa, Kekki sanoi.

Asiasanat

Menot