Uutiset

Mitä hallitus päättää koronaviruksesta? Katso suora lähetys tiedotustilaisuudesta kello 16 alkaen

Pääministeripuolueena SDP on saanut pandemian aikana paljon näkyvyyttä, ja pääministeri Sanna Marinin johtajuuteen on enimmäkseen oltu tyytyväisiä.
Pääministeripuolueena SDP on saanut pandemian aikana paljon näkyvyyttä, ja pääministeri Sanna Marinin johtajuuteen on enimmäkseen oltu tyytyväisiä. Kuva: Joel Maisalmi

Hallitus kokoontuu tänään keskustelemaan lisätoimista koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi. Hallituksen johtoviisikko kokousti asiasta jo eilen, ja tänään on luvassa päätöksiä. Päätöksistä tiedotetaan kokouksen jälkeen.

Alun perin hallituksen oli määrä pitää tiedotustilaisuus kello 14, mutta maanantai-iltapäivänä tuli tieto, että tiedotustilaisuus alkaa noin kello 16.

Voit seurata hallituksen tiedotustilaisuutta tämän jutun yhteydestä.

Juttu jatkuu videon jälkeen:

Koulujen ja päiväkotien tilanne päivitetään

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) kirjoitti lauantaina Twitterissä, että maanantaina päivitetään myös linjaukset päiväkotien ja koulujen sekä oppilaitosten ja korkeakoulujen osalta.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan hallitus ei käsittele maanantaina valmiuslakia, mutta sen käyttöönottoon varaudutaan. Hän on kertonut käynnistäneensä valmiuslain käyttöönottoasetuksen valmistelun, jotta asetus voidaan tarpeen tullen antaa nopeasti.

Valmiuslainsäädännön tarkoituksena on poikkeusoloissa muun muassa suojata väestöä ja turvata maan talouselämä. Valmiuslain tarkoittama poikkeusolo on esimerkiksi laajalle levinnyt vaarallinen tartuntatauti. Lain perusteella kansalaisten tiettyjä perusoikeuksia voidaan rajoittaa.

Viime torstaisen Säätytalon tapaamisen jälkeen Marin kertoi, että kaikki eduskuntaryhmät ovat antaneet tukensa valmiuslain käyttöönotolle, jos nykyistä voimassaolevaa lainsäädäntöä ei koeta riittäväksi. Marin on painottanut, että tällaisen päätöksen tekeminen edellyttää kuitenkin huolellista arviota.

Tällä hetkellä koronaviruksen leviämisen estämisen keinoissa sovelletaan tartuntatautilakia.

 

Juttua päivitetty 16.3.2020: Lisätty tieto tiedotustilaisuuden livestriimistä.

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic