fbpx
Uutiset

Hallitus puoltaa kasvomaskien käyttöä joukkoliikenteessä ja muissa tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää

Ihmisten tulee hankkia kasvomaskit lähtökohtaisesti omalla kustannuksellaan, sanoo pääministeri Sanna Marin (sd.).
Pääministeri Sanna Marinin mukaan kunnat huolehtivat maskien saatavuudesta vähävaraisille. Kuva: Arttu Laitala
Pääministeri Sanna Marinin mukaan kunnat huolehtivat maskien saatavuudesta vähävaraisille. Kuva: Arttu Laitala

Hallitus puoltaa Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen antamaa suositusta kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä ja muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Asiasta kertoi pääministeri Sanna Marin (sd.) valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa torstaina iltapäivällä.

Ihmisten tulee hankkia kasvomaskit lähtökohtaisesti omalla kustannuksellaan. Marinin mukaan kunnat kuitenkin huolehtivat siitä, että maskeja on saatavilla kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville vähävaraisille kansalaisille ilmaiseksi.

– Valtio korvaa kustannukset kunnille täysimääräisesti, Marin sanoi tiedotustilaisuudessa.

Uusien koronavirustartuntojen tapausmäärät ja ilmaantuvuus ovat selvästi nousseet heinäkuun alun mataliin lukemiin verrattuna. Tästä huolimatta tapausten määrä on valtakunnallisesti edelleen kohtalaisen pieni, kerrotaan Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) ja sosiaali- ja terveysministeriöstä (STM).

Tapausmäärät ovat nousseet erityisesti Helsingin ja Uudenmaan alueella Viimeisen seurantaviikon aikana 3.-9. elokuuta tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 139 uutta tapausta. Edellisellä viikolla tartuntoja ilmoitettiin 81. Sitä edellisillä viikoilla määrät olivat tätä pienempiä.

Menot