fbpx
Uutiset

Hallitus vaihtoon

Suomen hallituksesta on näemmä tulossa oikea verotehdas. Nyt tämä tuleva autojen verottaminen päästöjen mukaan on kyllä varsinaista utopiaa.

Miten hallitus voi kuvitella Suomen kansalaisen jolla on keskiarvoa alemmat tulot, pystyvän hankkimaan uuden auton ihan tuosta vain? Siis keskiarvotulona pidän 1 700 euroa. On aivan eri asia ajatella kansanedustajaa tai ministeriä jonka tulot ovat täysin eri luokkaa, kuin esimerksi siivoojaa tai perhepäivähoitajaa 900-1 400 euron bruttotuloineen.

Vaikka autoveroa laskettaisiinkin, niin tuskinpa autoliikkeet luopuvat osuuksistaan autojen hinnassa.

Lisäksi olen sitä mieltä, että hallituksen olisi jo nyt tultava lapsiperheitä vastaan reiluin veronalennuksin tai riihikuivalla rahalla, jotta perheiden käyttöön saataisiin turvallisempi tilavampi ajoneuvo, mikä vastaa perheen päälukua. Kyllä siinä sydäntä kylmää katsella lapsia pikku perhefarmareissa, joihin on värkätty lisäistuimia tavaratilan puolelle.

Menkää ministerit autokauppaan ja katsokaa missä esimerkiksi tila-autojen, joina pidän ajoneuvoa, mihin mahtuu vähintään kuusi henkilöä, hinnat liikkuvat. Tällä hetkellä jos 7-henkinen perhe haluaisi ostaa tila-auton, pitää budjetoida kuukaudelle yli 500 euroa pelkän ajoneuvon velan lyhentämiseen. Tähän lisänä tulevat kaikki muut maksut ja verot. Ja pitäisihän silla vielä ajaa saati sitten mitä huoltaminen maksaa.

Miksi liikenneturvallisuus on Suomessa vähemmän tärkeä asia kuin päästöt?

Ja miksi hitossa tämän pienen kärpäsenp… kokoisen maan pitää olla etunenässä näiden päästölakien vääntämisessä, kun sille haistattavat todella saastuttavat suurvallatkin pitkät.

Eikö hallituksella ole tullut sellainen mieleen, että pienessä valtiossa jatkuva verolakien ja leikkausten tekeminen käy sen kansalle taakaksi, aiheuta työttömyyttä ja lisää eriarvoisuutta?

Nykyinen ajoneuvoverokin sinällään syö autonpitäjien lompakkoa vuodessa määrällä, jolla m saisi vaikka uudet nastarenkaat tai kustantaisi jarruremontin.

Kun laaditaan ja säädetään lakeja on mietittävä sitä minkälaiset ovat tavallisen kansalaisen resursit toteuttaa ja noudattaa niitä. On aivan eri asia teorioida asioita paperille kuin saattaa ne mutkattomasti käytäntöön.

Kun tarjoilette meille kansalaisille uuden hiilidioksidipäästöveronne, varatkaa paljon rahaa kirstuun, millä ostatte kansaltanne ne ilmanalaan sopimattomat autot. Sillä totuus on tämä, että uutta et saa ilman rahaa ja sitä on oltava reilusti ja jollakin ihmisten on työhönsä kuljettava, oli päästöt mitä hyvänsä.

Teidän logiikallanne kansa voisi kyllä jo vaihtaa hallituksen ja koko eduskunnan uuteen. On meinaan tullut verokiintiö täyteen.

Juha Tuuliainen

Janakkala

Menot