Uutiset

"Halojaa, tämä on ryöstö"

Uusiseelantilaista miestä pänni pieleen mennyt pankkiryöstö. Saalis jäi pieneksi, joten hän päätti yrittää uudestaan. Ja tällä kertaa puhelimitse.

– Halojaa? Täällä puhuu se sama kaveri, joka ryösti teidän pankkinne pari päivää sitten. Nyt tehdään niin, että pankkinne johtaja pakkaa kasan seteleitä laukkuun ja menee laukun kanssa kadulle seisomaan. Minä sitten ajan autollani hitaasti ohi ja otan rahalaukun mukaani, kuului miehen toivomuksenomainen määräys.

Pankki ei ollut taipuvainen miehen ehdottamaan järjestelyyn. Pankinjohtajan sijasta kadulle meni laukun kanssa seisomaan siviilipukuinen poliisi. Autoilevaa varasta ei paikalla kuitenkaan näkynyt. Sen sijaan hän lähestyi pankkia uudestaan puhelimitse.

– Seurasin tilannetta, enkä pitänyt näkemästäni, rosvo torui petollista pankkia.

Pankkirosvo määräsi johtajan saapumaan laukkunsa kanssa uuteen paikkaan. Tämähän sopi pankille hyvin, ja siviilipukuinen poliisi lähti vastaanottamaan rosvoa tämän määräämään risteykseen. Mutta varasta ei vieläkään näkynyt.

Pari päivää myöhemmin suivaantunut pankkirosvo lopultakin ilmestyi ihmisten ilmoille. Ei tosin vapaaehtoisesti, vaan puhelut jäljittäneen poliisin ansiosta.

STT

Päivän lehti

2.7.2020