Uutiset

Halonen hakeutukoon YK-tehtäviin

Presidentti Tarja Halonen tuntuu rakastavan vain latinoja, heti toimikautensa alussa maaliskuussa 2000 hän lähti Chilen sosialistisen presidentin virkaanastujaisiin, vaikka muu poliittinen johto osallistui 13.3.2000 talvisodan päättymisen 60-vuotismuistojuhlaan.
>
>Vuosi sitten Halonen oli viimeksi valtiovierailulla latinalaisessa Amerikassa ja sen jälkeenkin hän on globalisaatiokomitean jäsenenä omistautunut tälle maailmankolkalle.
>
>Halonen lensi Helsingin Sanomien mukaan Latinalaisen Amerikan ja EU:n maiden huippukokouk­sesta Meksikosta Nicaraguaan Yhdysvalloista vuokraamallaan yksityisellä suihkukoneella.
>
>Valtiovierailulla Nicaraguassa ja Columbiassa. Halonen on ilman ulkomaankaupan edistämistä mahdollistavaa liikemiesvaltuuskuntaa, mukanaan vain maailmankongresseissa alvariinsa reissaava kehitysapueliittinsä.
>
>Halonen oli 1980-luvulla paitsi Chilen sosialistisen opposition tukija myös hampaisiin asti aseistettujen sosialististen diktaattorien, Kuuban Fidel Castron ja Nicaraguan sandinistijohtajan Daniel Ortegan ystävyysseurojen aktiivi.
>
>Tuolloin nykyinen sosialidemokraattinen europarlamenttiehdokas Riitta Myller aiheutti julkisen kohun salakuljettamalla 40 000 markkaa dollareina veronmaksa­jien rahojen Ortegan alaisille ohi tullin. Jostain syystä tätä valtion rahaa ei toimitettu, sikäli kuin se oli kehitysavuksi tarkoitettu, normaalia kanavia. Viime vuonna Nicaragua sai Suomelta lahjana 6,5 miljoonaa euroa eli 39 miljoonaa markkaa.
>
>On selvää, että seuraavien presidentinvaalien alla ja tietysti uudenvuoden puheissa presidentti muistaa omankin maan köyhiä, mutta olisiko kohtuullista, että Halonen jättäisi presidentin toimikautensa yhteen ja keskittyisi paljon aikaa vievään latinoharrastukseensa hakeutumalla esimerkiksi YK-tehtäviin.
>
>Perustuslaissa presidentin ensisijaiseksi tehtäväksi ei ole määrätty latinalaisen Amerikan kehityksen edistäminen.
>
>Onni on sentään, että maan vaikutusvaltaisin poliitikko, pääministeri Matti Vanhanen tuntuu aidosti kantavan huolta suomalaisten eduista sekä Euroopan Unionissa että muualla maailmalla.
>
Kansalainen
Hämeenlinna
>
>

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic