Uutiset

Haloo, onko valoo? - Ei ainakaan puolueväellä

Keskustaväki lähti lokakuun lopulla presidenttiristeilylle M/S Romantikalla. Laivalla syötiin pääministeri, presidenttiehdokas Matti Vanhasen (kesk.) 50-vuotiskakkua ja puhuttiin politiikkaa. Omia ministereitäkin tentattiin. Yhtä kysyjää kiinnosti ainoastaan se missä Mari Kiviniemi, Tanja Karpela ja Liisa Hyssälä olivat olleet, kun yökerhossa alkoi tanssit (Hämeen Sanomat 31.10.2005).

Työväen presidenttiehdokas ei pannut viikonloppuna yhtään paremmaksi. Sauli Niinistö (kok.) kellui omiensa kanssa missäs muualla kuin Suomenlahdella. Paatti tosin oli toinen. Kokoomuslaiset keinahtelivat risteilyalus M/S Gabriellalla. Ohjelma oli jotakuinkin sama kuin keskustalaisilla. Paitsi, että kokoomuslaiset panivat painiksi tanssilattialla, kun syntyi erimielisyyttä naisista.

Seuraavaksi on sitten demareitten vuoro. Odotan innolla.

Voiko ahdistavampaa olla kuin se, että eri puolueiden väki sulloutuu vuoroviikonlopuin paattiin Suomenlahdelle?

Yleensähän laivoilla kuvataan passi ja hammasharja -tyyppisiä ohjelmia, valitaan kauneinta neitoa tai Mr Finlandia. Ilmeisesti presidentinvaalikampanjoissa on ajauduttu samalle tasolle kuin kauneustitteleitä jaettaessa. Ovatko siis presidentinvaalit muuttuneet puoluepoliittiseksi kauneuskilpailuksi?

Nuorison Abi-risteilyt ja Goom-risteilyt vielä ymmärtää, mutta, että keski-ikäistynyt puolueväki lähtee risteilemään ihan vain juhlistaakseen presidenttiehdokastaan.

Haloo! Onko valoo? Meininkihän on jostain 1980-luvulta.

Tämä kummallinen tapa kertoo siitä, että puolueväellä on aivan liian tylsää toistensa seurassa. Niinpä lähdetään laivalle, koska siellä ei ole tylsää, siellä on lupa rellestää.

Toisin sanoen puolueväki vaihtaa vapaalle tehdessään presidenttiä.

Risteilyidea sinänsä on hyvä. Puolueväellä on aikaa tentata omaa ehdokastaan ja tarkastella häntä edestä ja takaa. Hänet näkee myös eri valossa: seisovassa pöydässä, aulassa, puhujapöntössä ja sitten illalla baarin hämärässä. Laivalla ehdokas ei pääse katseilta pakoon.

Hauskaa olisi tietää, onko Matti Vanhanen todella nauttinut presidenttiristeilystään. Entä Sauli Niinistö? Sinkkumiehiä molemmat!

Vaikka naisia on varmasti ollut tarjolla, epäilen, että presidenttiehdokkaat olisivat täysin rinnoin nauttineet merellisistä tunnelmista.

Presidenttiehdokkailla on varsin tiukka aikataulu. Jos arvata saattaa, kumpikin ehdokas olisi mieluummin päätynyt lauantai-iltana omaan sänkyynsä kuin koisimaan laivan hyttiin.

Niin tai näin kumpikin presidenttiehdokas puolueineen antoi itsestään täysin idiootin mielikuvan presidenttiristeilyineen.

Samalla myös ruokitaan huonoa kuvaa politiikasta. Onko oikeasti uskottavaa, että esimerkiksi kokoomus kehui sunnuntaiaamuna virittäytyneensä presidentinvaalitrimmiin vaaliristeilyllä?

Olisi ollut hauska nähdä, kuinka punaisin silmin kokoomuksen vaalitrimmi syntyi.

Päivän lehti

20.1.2020