Uutiset

Halosen väistyminen olisi viesti sijoittajille

Sanotaan, että presidentin vaali on henkilövaali. Varmasti se on sitäkin, mutta Suomen tämän hetkisen tilanteen ja tulevaisuuden kannalta se on ainakin tällä kertaa paljon muutakin.

Kuinka monta uutta vientiteollisuuden työpaikkaa Suomeen on esimerkiksi viimeisten kahden vuoden aikana syntynyt? Arvelen, että ei kovin monia. Sen sijaan hyvinvointimme ylläpitämiseksi välttämättömiä teollisia työpaikkoja on hävinnyt tuhansittain.

Tehtaita on siirretty halvemman työvoiman maihin, mutta myös siksi, että Suomea pidetään poliittisesta ilmapiiristäänkin johtuen epävarmana sijoituskohteena.

Työläisenä ja työväenliikeen perinteiden kunnioittajana minun on vaikeata tätä sanoa, mutta esimerkiksi presidentin johtamiin kauppavaltuuskuntiimme ei maailmalla suhtauduta vakavasti.

Kukaan ei usko, että ammattiliiton lakimiehen johtama maa voisi taata turvallisen ja kannattavan sijoituskohteen, etenkin kun Paperiliiton työselkkauskin osoitti sitoutumisen olevan sitä luokkaa, että maan elintärkeätkin toiminnot ollaan valmiita uhraamaan tuloryhmän kannalta merkityksettömien asioiden vaalimiseksi.

Presidentti Halonen on hoitanut monia asioita hyvin ja antaumuksella, mutta tavallisten suomalaisten tulevaisuuden ja hyvinvoinnin kannalta hän tekisi nyt viisaasti, kun itse vetäytyisi kamppailusta ja myöntäisi, että meillä ei ole tässä tilanteessa aikaa odottaa kuutta vuotta sitä, että pääsemme rakentamaan maahan uskottavaa ilmapiiriä nykymaailman kannalta välttämättömille sijoittajille ja sitä kautta taistelemaan olemassa olevista vientiteollisuuden työpaikoista ja mahdollisesti luomaan uusiakin.

Nyt kun hyvinvointia yritetään ylläpitää ”sisäsiittoisesti” tarkoittaa se sitä, että todellisuudessa nakerramme kaiken aikaa oksaa altamme.

Mikäli kansan enemmistö haluaa nuorisolleen surkean tulevaisuuden jatkamme nykyisellä linjalla, mutta ainakin jokainen yrittäjä tietää kuinka paljon helpompaa on pitää vanha asiakas kuin hankkia uusi.

Ossi Aaltonen

Hämeenlinna

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic