Uutiset

Haluaako kaupunginjohtaja Hellstén lähteä Vantaalle?

Viime sunnuntain Helsingin Sanomissa spekuloitiin, kenestä tulee Vantaan uusi kaupunginjohtaja, kun nykyinen johtaja Juhani Paajanen jää eläkkeelle. Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Tapani Hellstén on jutun mukaan yksi demariehdokas.

Oletteko lähdössä Vantaalle, kaupunginjohtaja Tapani Hellstén?

-En ole ollut millään lailla aktiivinen asian suhteen. Nämä on näitä ennakkojuttuja, joita aina tulee, kun joku ison kaupungin johtajan paikka on auki. Tietyt nimet pyörivät esillä.

Kiinnostaisiko isomman kaupungin pomon pesti?

-Joku voi sanoa, että tämä on pieni kaupunki, mutta ei suuruus ole pääasia. Tykkään Hämeenlinnasta, täällä on paljon haasteita ja mielenkiintoisia keissejä. Elämä ei ole täällä tylsää.

-Asiaa pitäisi harkita tarkkaan, jos paikkaa tultaisiin tarjoamaan ja silloin pitäisi olla täysin varma, että vaihtaa parempaan.

Miten käy Niittykadun ja Kustaa III:n kadun kulmassa olevan talon remontille, jos eteen tulisi muutto Vantaalle?

-Tällaisia taloja ei aina ole tarjolla. Asunnosta on tulossa kiva ja se on minulle ja lapsille iso projekti. Ei lapsille voi yhtäkkiä sanoa, ettei projekti toteudukaan.

Minkälainen työsopimus teillä on Hämeenlinnan kaupungin kanssa?
-Toistaiseksi voimassa oleva eli vakituinen virkahan tämä on. En edes muista, miten pitkä irtisanomisaika on. Eikö se jo kerro siitä, olenko harkitsemassa lähtöä.

Kaupungin palvelusuhdepäällikkö Hannu Kyyrö, miten pitkä irtisanomisaika kaupunginjohtajalla on?

-Kaksi kuukautta.

Vantaan kaupunginvaltuuston sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja Sirkka-Liisa Kähärä, oletteko jo puhuneet, kuka teidän ehdokkaanne uudeksi kaupunginjohtajaksi on?

-Emme ole keskustelleet asiasta vielä ollenkaan. Kunnanhallitus laittaa paikan auki vasta 14. helmikuuta. Sunnuntainen juttu taitaa olla Hesarin toimittajan omaa spekulaatiota. (HäSa)