Uutiset

Halutaanko autourheilukeskus?

Todella hyvä, että lehdistö kertoi rataoperaattori Pertti Kurki-Suonion ym. suurista Ahveniston ratavisioista näin alkuvaiheessa. On keskustelun aika, ettei taas käy niin, että valtuutetut sanovat, ettei voi enää mitään, suunnitelmat ovat jo niin pitkällä, virkamiehet ovat päättäneet!

Monelle meistä laajan alueen asukkaista meteli radalla on jo nyt liikaa. Iso katsomo ja sen kattolippa äänieristyksenä on hyvä tärppi tässä tapauksessa, mutta sitä pitää myös epäillä. Muukin liikenne on todella lisääntynyt kauppakeskuksen laajentumisen myötä alueella.

Ahveniston luonnonsuojelualue on meille tärkeä liikunta- ja rentoutumisalue ja haluaisimme kaupungin kehittävän sitä.

Lenkkeily, uiminen, ja jopa omalla pihalla istuskelu ovat jo nyt pahasti kärsineet radan metelistä melko laajalla alueella, Ojoisilla kuulemma vielä enemmän kuin tässä Viisarilla.

Megaluokan autourheilutapahtumia emme todella kaipaa. Talviurheilukeskus ja hiljaiset lajit sopivat mielestämme hyvin radalle.

Radan läheisyyteen on muuttanut ja muuttamassa satoja uusia asukkaita ja monet varmasti arvostavat luonnonrauhaa kiireisen ja stressaavan työelämän vastapainona.

Pitäisi päättää halutaanko tänne todella autourheilukeskus, vai ovatko Hämeenlinnan arvot hyvänä ja arvokkaana asumiskaupunkina jotain aivan muuta? Minusta ovat!

Toivon, että meitä ”valittajia”, asuntoalueestamme ja Ahveniston alueesta huolta kantavia, löytyy paljon ja, että kaupungin päättävät elimet ottavat mielipiteemme huomioon lupia harkitessaan.

Arja Ratava-Laine

alueen asukas vuodesta 1946 alkaen

Hämeenlinna

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic